Hoe Nederland Maritiem Land van de nood een deugd maakte

Effectief samenwerken tijdens Corona

 

 

  Ik was al heel blij met de overstap naar Microsoft 365, en merk dat mijn collega's nu ook om zijn. Soms moest je wat uitvogelen, maar gelukkig konden wij bij jullie service-desk terecht met al onze vragen.

Nathalie Nipius-ter Reegen, beleidsondersteuner Nederland Maritiem Land, Rotterdam.

 

KlantwensNathalie Nipius-ter Reegen werkt als beleidsondersteuner bij Nederland Maritiem Land en belde ons omdat ze een partner zocht die telefonie-beheer én ICT-beheer kon combineren. Met het oog op efficiency wilde Nederland Maritiem Land ook overstappen op werken in de Cloud.

Dit waren de wensen van Nederland Maritiem Land:

  • Duidelijkheid over ICT-kosten
  • VOIP-bellen
  • Alle ICT-functies in één hand
  • Werkplek-onafhankelijk (samen)-werken

Door eerdere ervaringen met Lucrasoft, kwam Nathalie bij ons terecht. Bij Nederland Maritiem Land werkt iedereen parttime. (4,5 FTE) Vergaderingen plannen of samenwerken aan dossiers kan hierdoor soms een uitdaging zijn. Om deze reden adviseerden wij Nathalie over te stappen op ICT Compleet. Met deze dienst wordt onbeperkte ondersteuning, veilig Cloud-werken gecombineerd met het Microsoft 365 Business pakket.

 

Impact van Covid-19

Niet lang na de overstap op Microsoft 365 brak de Corona crisis uit. Opeens zaten Nathalie en haar collega’s thuis. Toen bleek de overstap – waar eerst wat terughoudend op gereageerd was, snel plaats te maken voor tevredenheid. Ze bleven telefonisch bereikbaar en hadden vanuit huis toegang tot gezamenlijke bestanden.

 

ICT Compleet: Veilig & Efficiënt thuiswerken
Tijdens de lock-down waardeerden ze vooral de contactmomenten met elkaar via Microsoft Teams. Ondanks de afstand blijf je toch op de hoogte wat er speelt en waar je collega’s aan werken. Nathalie en haar collega’s zijn voor vergaderingen ook vaak op externe locaties aanwezig.

 

  Het is een verademing om op een andere locatie via een wifi-verbinding toch toegang te hebben tot je eigen bestanden, zonder gedoe met USB-sticks of lolale versies van bestanden. Dit is veel prettiger werken! 

Nathalie Nipius-ter Reegen, beleidsondersteuner Nederland Maritiem Land, Rotterdam.

 

 

Wat doet Nederland Maritiem Land?

Stichting Nederland Maritiem Land (NML) is de netwerkorganisatie van de maritieme sector en is in 1997 uit de markt ontstaan. 

Het verbindt aangesloten bedrijven uit deelsectoren met elkaar, de overheid en relevante kennisinstellingen. De stichting versterkt individuele maritieme branches door gezamenlijk branche-overstijgende initiatieven te nemen.

Nederland Maritiem Land promoot Nederland als maritieme natie. Het beschikt over maritieme kennis en heeft een groot relatienetwerk. De organisatie wordt privaat gefinancierd en op project basis wordt getracht cofinanciering binnen te halen, dat volledig aan de projecten besteed wordt.

Lees meer over deze initiatieven op de website van Nederland Maritiem Land.

 

Nieuwsgierig geworden naar ICT Compleet?

Bezoek onze product pagina over ICT Compleet of neem contact met ons op!

Opzoek naar advies?