Familiebedrijf Holland Marine Lifts (HML) zet in op digitalisering

Groeikansen krijgen de ruimte met digitale toepassingen

De nieuwe locatie van Holland Marine Lifts (HML) heeft een royaal uitzicht over de rivier De Noord en het ontwikkelgebied Waterbusplein in Hendrik-Ido-Ambacht. HML faciliteert de maritieme wereld met ultramoderne liften tot wel 20.000 kilo hefvermogen. Het bedrijf ontwerpt, bouwt en installeert de liften en verzorgt het onderhoud. Vertrokken van de locatie op een kleine 20 kilometer afstand waar het allemaal begon: Hardinxveld. Na 17 jaar was het tijd voor een verhuizing naar een nieuw pand. Emile van der Starre is samen met zijn broer eigenaar: “We hebben gekozen voor een nieuw pand en een nieuwe IT-partner die ons ondersteunen in onze groei.” Lucrasoft verzorgt o.a. het beheer, support en de webhosting.

De fysieke verhuizing van Hardinxveld naar Hendrik-Ido-Ambacht betekende ook het verplaatsen van ICT-apparatuur en afscheid nemen van het oude netwerk. Van der Starre: “De verhuizing was voor ons een mooi vertrekpunt om de bestaande IT-omgeving te professionaliseren. Via referenties kwamen we al gauw uit bij Lucrasoft als lokale IT-partner. Het proactief meedenken en de uitgebreide kennis van de markt, producten en ontwikkelingen waren voor ons reden om de opdracht in gang te zetten.”

Krachtig fundament voor groei

Het gebouw werd voorzien van een glasvezelnetwerk voor een snelle en betrouwbare internetverbinding. Daarna was het tijd voor de fysieke verhuizing en heeft Lucrasoft een eerste schifting gemaakt in de bestaande IT-apparatuur. Het afschakelen op de oude locatie en opschakelen in het nieuwe pand werd volledig uit handen genomen. De verhuizing vond plaats rond de Kerstperiode en gezien de snelle verplaatsing was HML binnen korte tijd weer optimaal bereikbaar. De vaste telefoons op het kantoor zijn voorzien van VoIP technologie. Bellen via het internet staat gelijk aan een kostenbesparing tegenover traditionele telefonie. Het kantoorteam met de afdelingen in- en verkoop, tekenaars en administratie werken voortaan met de Microsoft Office 365 oplossing.

Werken in de cloud is een mogelijke volgende stap in de digitale transitie. Van der Starre: “In overleg met Lucrasoft bekijken we complementerende en passende opties voor onze IT-omgeving. De cloud is aantrekkelijk voor onze werkzaamheden op kantoor, echter de tekenaars werken met speciale tekensoftware. Op basis van advies en de technologische ontwikkelingen bepalen we onze volgende stap. Zo zijn we ook toe aan een nieuw ERP-pakket met een integrale koppeling. Alle elementen moeten ons kunnen ondersteunen in onze groeiambitie.” De keuze voor een nieuw pand, nieuwe omgeving waarin veel ontwikkeling plaatsvindt en een nieuwe IT-partner zijn een mooie weergave van de ambities.

Kunnen wij jou ook ondersteunen bij een verhuizing?

Opzoek naar advies?