Vaste- en mobiele werkplekken inrichten

Werk je vooral op één plek of ben je veel onderweg? Laat ons je dan helpen met het kiezen van de perfecte vaste- en of mobiele werkplek oplossing.

Bij een vaste werkplek werk je met een desktop op één of twee schermen. Bij een mobiele werkplek werk je met een laptop die altijd mee kan, maar ook aangesloten kan worden op monitoren. Samen stellen we de goede combinatie samen naar jouw wensen. 

Heb je liever direct vrijblijvend advies op maat?

Meest gekozen oplossing: mobiele werkplek

De meest gekozen oplossing die wij zien is een mobiele werkplek. Met een docking station verbind je de laptop met de monitor(en), toetsenbord en muis. Een vergadering? Even afkoppelen en je neemt de laptop makkelijk mee. Vooral sinds de coronacrisis is de flexibiliteit van de werkplek een vereiste geworden. 

Wat zijn de voordelen?

  • Eenvoudig mee te nemen naar de (flex)werkplek of vergadering
  • Locatie onafhankelijk werken: thuis, onderweg of bij een klant
  • Lange batterijduur
  • Je levert t.o.v. een desktop niet in op prestaties, kracht en snelheid
  • Bestanden en mail bereikbaar op meerdere apparaten

Specificaties

Met de technische ontwikkelingen is er tegenwoordig veel te kiezen bij desktops en laptops. Hieronder hebben we de belangrijkste uit- en toegelicht.

Windows 11 pro

Alle werkplekken draaien op Windows 11 pro. Met deze (zakelijke) versie van Windows is het mogelijk om onder andere bestanden beveiligen en updaten via de cloud.

Processor

De processor bepaalt de snelheid. De Intel core i5 is een goede keuze als je veel werkt met bedrijfsapplicaties als Microsoft 365, administratie, CRM-pakket. Voor zwaarder werk, bijvoorbeeld grafisch, is er ook een i7 versie beschikbaar.

Werkgeheugen

Het werkgeheugen varieert van 8GB tot 32GB. De grootte van de benodigde software bepaalt wat de beste optie is. Om een beeld te schetsen: met 8GB kan je prima werken met applicaties die niet veel vragen. Als je met Teams aan de slag gaat, adviseren wij 16GB.

Opslag

Ga je werken in de cloud dan is een opslag van 256 GB genoeg voor kleine bestanden. Als je toch liever wat meer ruimte wilt, kun je kiezen voor een grotere opslag van bijvoorbeeld 512GB.

Monitoren

Bij alle werkplekken, zowel vast als mobiel, leveren we één standaard Full HD monitor. Kies voor één, twee of meer of ga voor een andere uitvoering. Wij sluiten het graag aan op jouw wensen.

Accessoires

Naast een basisuitrusting is er nog een hele wereld van accessoires zoals een muis, toetsenbord, een laptoptas en docking station. Wat er nodig is, hangt ook af van de keuze voor type werkplek. 

Ben jij benieuwd wat Lucrasoft ICT Beheer voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact op!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Door jou en jouw organisatie eerst te leren kennen, kunnen we een oplossing bieden die écht bij je past. Wij hechten veel waarde aan samenwerken, dus laten we eerst een kop koffie drinken en de kennismaking starten!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top