Eurotainer erkent het belang van de juiste IT

Data en IT-gebruik inzichtelijk en up-to-date

Het Franse Eurotainer is al bijna vijftig jaar een voorbeeld in de container industrie. Het bedrijf met vestigingen in onder andere Shanghai, Sao Paulo, Sint-Petersburg en Düsseldorf is de nummer één in het leasen van tankcontainers. Guillaume Van der Sypt is werkzaam als IT Manager bij de Rotterdamse vestiging van Eurotainer aan de Brielselaan, uitkijkend over de Maashaven. Lucrasoft is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de IT-beslissingen en implementaties van de Nederlandse vestiging. Advies en support zijn daarin leidend.

In de afgelopen jaren heeft Lucrasoft verschillende projecten uitgevoerd bij Eurotainer in Rotterdam. Van der Sypt vertelt: “Eurotainer is een wereldwijd bekende organisatie, maar we zijn relatief klein in omvang. Zelf hebben we niet voldoende IT-medewerkers en kennis in huis om onze IT-omgeving te monitoren of te onderhouden. Zodoende zijn we bij Lucrasoft terechtgekomen voor advies en support van een kennispartner op het gebied van IT. Nu werken we met producten die precies afgestemd zijn op onze diensten en industrie.”

Interne processen stroomlijnen

Vraag en aanbod moet goed op elkaar kunnen aansluiten. Dat geldt zowel voor de tooling en communicatie richting klanten, als de medewerkers binnen de organisatie. Op basis van de wensen en mogelijkheden komt Lucrasoft met een rendabel en passend plan. Eurotainer heeft twee situaties omschreven waar de IT-omgeving aan moest voldoen. Van der Sypt: “De belangrijkste zorg is het bieden van een goed en kwalitatief serviceniveau aan alle gebruikers over de hele wereld. Daar komt nog bij dat we op zoek zijn naar real-time monitoring van de IT-activiteiten van onze organisatie. Deze data is meetbaar en geeft ons relevante inzichten waar we mee verder kunnen, en waar nodig bijsturen. Onze Rotterdamse vestiging is daarin echt een voorloper dankzij Lucrasoft. Daarmee inspireren we ook andere vestigingen.”

Lucrasoft ontwikkelde onder andere het Extranet voor Eurotainer, beschikbaar voor klanten. Deze omgeving is gekoppeld aan het hoofdsysteem en maakt informatie inzichtelijk voor de klant. Andere projecten variëren van het installeren van nieuwe servers op de locatie en het volledig integreren van bestaande infrastructuur van een overgenomen bedrijf. Van der Sypt over het contact met Lucrasoft: “Met name ben ik te spreken over de snelheid en flexibiliteit van Lucrasoft. Het contact verloopt soepel via de aangewezen contactpersonen. Omdat Lucrasoft de IT-activiteiten van onze Rotterdamse vestiging nauw monitort, ontvangen we ook telefoontjes vanuit de Helpdesk die ons behoeden voor IT gerelateerde problemen binnen de organisatie.”

Kunnen wij jou ook ondersteunen?

Opzoek naar advies?