De vakantie periode staat weer voor de deur.

Sluit jij je huis goed af bij vertrek of laat je alles wagenwijd open staan?

Vaak trek je niet alleen de deur achter je dicht, maar waarschijnlijk sluit je hem ook met het slot erop. Toch? Én, in bepaalde situaties wil je het huis extra beveiligen, bijvoorbeeld met een beveiligings(camera)systeem.

Hoe beveilig jij jouw laptop of tablet?

Als eerste is het hebben van een sterk wachtwoord is natuurlijk een goed idee, net zoals een goed slot op jouw voordeur.

Sterke wachtwoorden bestaan uit minimaal 12 tekens, hoe langer hoe beter. Daarnaast is het te adviseren om speciale tekens zoals leestekens en cijfers te gebruiken.

Hoe verzin je een veilig wachtwoord?

Vind je het lastig om een lang wachtwoord te verzinnen en onthouden? Je kan er ook voor kiezen om een zin te gebruiken in plaats van een lang wachtwoord omringt met speciale tekens.

Als voorbeeld: ‘eenlangwachtwoordismoeilijkerteradenvooralalsereencijferzoals1inzit,toch?’

Hoe zorg je er voor dat jouw laptop of tablet extra goed is beveiligd?

Naast het hebben van veilig wachtwoord, raden wij meervoudige authenticatie aan zodat jouw hardware net zo goed op slot staat als jouw huis.

Dit wordt Multi Factor Authenticatie of DUO authenticatie genoemd.

Dat houdt in dat er een extra moeilijkheidsfactor wordt toegevoegd voordat je kan inloggen naast jouw moeilijk te raden wachtwoord. Je kan hierbij kiezen uit een extra methode zoals;

-wie je bent en/of

-met iets wat je hebt

Inloggen met wie je bent

Vormen van inlogmethodes van ‘wie je bent’, zijn inloggen met een vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Ga in Windows naar Instellingen/Account/Aanmeldingsopties en voeg hier jouw vingerafdruk en/of gezichtsherkenning toe.

Inloggen met iets wat je hebt

Naast de eerder genoemde vormen, kun je kiezen voor het extra beveiligen met iets wat je hebt. Voorbeelden hiervan zijn een authenticator app of het ontvangen van een sms op je telefoon. Deze extra stap zorgt ervoor dat als hackers jouw wachtwoord geraden hebben, zij óók nog de beschikking moeten hebben over jouw telefoon om de app of bijvoorbeeld een sms te kunnen benaderen.

Waarom zou je kiezen voor meervoudige authenticatie?

Jij draait het slot thuis toch ook op slot? Maak het digitale inbrekers dan ook lastiger door meerdere inlogvormen toe te passen naast het gebruik van een moeilijk wachtwoord met iets dat je bent of wat je hebt.

Welke vorm van meervoudige authenticatie past bij jou?

Welke vorm van meervoudige authenticatie het beste bij je past, ligt aan jouw voorkeuren en of jouw hardware geschikt is voor eerder genoemde oplossingen.

Heb jij hulp nodig bij het inzetten van een veilige 2e inlogmethode? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ben jij benieuwd wat Lucrasoft ICT Beheer voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact op!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Door jou en jouw organisatie eerst te leren kennen, kunnen we een oplossing bieden die écht bij je past. Wij hechten veel waarde aan samenwerken, dus laten we eerst een kop koffie drinken en de kennismaking starten!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top