Eurotainer erkent het belang van de juiste IT

“Onze Rotterdamse vestiging is echt een voorloper dankzij Lucrasoft. Daarmee inspireren we andere vestigingen.” 

In deze case lees je over onze werkzaamheden en vertelt Guillaume Van der Sypt, IT Manager bij de Rotterdamse vestiging van Eurotainer, over onze samenwerking.

Gepubliceerd op 01 oktober 2019

Het Franse Eurotainer is al bijna vijftig jaar actief in de container industrie. Het bedrijf heeft vestigingen in onder andere Shanghai, Sao Paulo, Sint-Petersburg en Düsseldorf is de nummer één in het leasen van tankcontainers.

Project briefing

Het uitgangspunt voor het project was het op elkaar aansluiten van vraag en aanbod. Dit gold voor de IT tooling waar het team mee werkt, alsook communicatie richting klanten en medewerkers binnen de organisatie.

Werkzaamheden

Op basis van de briefing en mogelijkheden kwamen we met een rendabel en passend plan. We ontwikkelden een Extranet, beschikbaar voor klanten. Deze omgeving is gekoppeld aan het hoofdsysteem en maakt informatie inzichtelijk voor de klant. Andere projecten variëren van het installeren van nieuwe servers op de locatie en het volledig integreren van bestaande infrastructuur van een overgenomen bedrijf.

Flexibiliteit, snelheid en soepel contact

“Met name ben ik te spreken over de snelheid en flexibiliteit. Het contact verloopt soepel via de aangewezen contactpersonen. Omdat Lucrasoft de IT-activiteiten van onze Rotterdamse vestiging nauw monitort, ontvangen we ook telefoontjes vanuit de Helpdesk die ons behoeden voor IT gerelateerde problemen binnen de organisatie.”

Guillaume Van der Sypt, IT Manager bij de Rotterdamse vestiging van Eurotainer

De resultaten

Real-time data

Van der Sypt: “De belangrijkste zorg is het bieden van een goed en kwalitatief serviceniveau aan alle gebruikers over de hele wereld. Daar komt nog bij dat we op zoek waren naar real-time monitoring van de IT-activiteiten van onze organisatie. Deze data is meetbaar en geeft ons relevante inzichten waarmee we eventueel kunnen bijsturen."

Inspiratie voor andere vestigingen

"Onze Rotterdamse vestiging is echt een voorloper geworden dankzij Lucrasoft. Daarmee inspireren we ook andere vestigingen. Eurocontainer is een wereldwijd bekende organisatie, maar we zijn relatief klein in omvang. Zelf hebben we niet voldoende kennis en mankracht in huis om onze IT-omgeving te monitoren of te onderhouden. Nu werken we met producten die precies afgestemd zijn op onze diensten en industrie.”

Wil jij meer uit jouw ICT halen of net als Amphitec migreren naar Microsoft 365? 

Laat ons een gratis Quickscan uitvoeren. Zo kom je te weten waar de verbeterpunten en eventuele bedreigingen zitten.

Ben jij benieuwd wat Lucrasoft ICT Beheer voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact op!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Door jou en jouw organisatie eerst te leren kennen, kunnen we een oplossing bieden die écht bij je past. Wij hechten veel waarde aan samenwerken, dus laten we eerst een kop koffie drinken en de kennismaking starten!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top