AMW-Marine

“Niets moet bij Lucrasoft ICT Beheer. Er wordt echt gekeken naar het grotere geheel en een werkbare koppeling tussen de systemen.” 

In deze case vertelt Rob Schut, eigenaar van AMW-Marine, over de digitale transformatie, overstap op VoIP telefonie en het professionaliseren en verduurzamen van hun ICT-omgeving.

Gepubliceerd op 29 juli 2019

Het bedrijf

AMW is een toeleverancier in de maritiem-technologische sector en is gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht. Vorig jaar, in 2018, werd het eerste contact gelegd met Lucrasoft ICT Beheer. Professionaliseren van de ICT-omgeving, met de focus op telefonie, was het vertrekpunt.

 

De briefing

Digitale transformatie gaat niet alleen over technologie, maar vooral over verandering. Elk niveau binnen de organisatie wordt aangeraakt: de strategische en financiële doelstellingen, de bedrijfsprocessen en de medewerkers. Samen met AMW-Marine hebben we gekeken naar de huidige situatie en de vorm van de gewenste situatie. De stappen daartussen zijn uitgebreid geformuleerd en besproken in de samenwerking.

 

Flexibele en mobiele bedrijfscultuur

AMW-Marine was klaar voor een professionalisering en verduurzaming van de IT-omgeving. Er werd een nieuw netwerk aangelegd voor een optimale internetverbinding. Rob Schut, eigenaar van AMW-Marine: “Wij zochten voornamelijk naar een stukje stabiliteit. We verwerken dagelijks een hele hoop data en hebben veel opslag nodig. Snelheid was mooi meegenomen, maar de stabiliteit die we nu ervaren biedt ons flexibiliteit en rust.”

Telefonie

“Een slimme mobiele oplossing voor zakelijke telefonie bleef niet buiten beschouwing. Ook hierin was stabiliteit, naast bereik en service, voor ons een belangrijke factor in de keuze voor een passende oplossing. VoIP-telefonie werd de volgende stap. Daarin zijn wij goed geïnformeerd en begeleid door Lucrasoft ICT Beheer. De implementatie verliep vlot en de support via de helpdesk is waardevol.”

- Rob Schut, eigenaar van AMW-Marine

Stap voor stap

Rob Schut: “Stap voor stap zijn de verschillende technologieën geïmplementeerd en getest. Voor elke oplossing werd tijd gereserveerd om alles rustig te ervaren voor een nieuwe oplossing werd geïntroduceerd. Volledig werken in de cloud staat ook nog op ons lijstje. We zijn in gesprek om op termijn deze overstap te maken."

"Momenteel bekijken we de mogelijkheden en worden we goed geïnformeerd over de voordelen voor onze persoonlijke situatie. Die terugkoppeling ervaar ik als aangenaam en professioneel. Niets moet bij Lucrasoft ICT Beheer. Er wordt echt gekeken naar het grotere geheel en een werkbare koppeling tussen de systemen.”

 

Samenwerking

“Lucrasoft heeft ons verrast met de kennis, tooling en manier van samenwerken. We waren expliciet op zoek naar een professionele IT-partner in de buurt van onze vestiging. Iemand waar we snel mee konden schakelen en met een brede dienstverlening. De apparatuur en ondersteunende technologie was verouderd en toe aan vervanging als eerste stap in het digitale transformatieproces.”

Wil jij meer uit jouw ICT halen of net als Amphitec migreren naar Microsoft 365? 

Laat ons een gratis Quickscan uitvoeren. Zo kom je te weten waar de verbeterpunten en eventuele bedreigingen zitten.

Ben jij benieuwd wat Lucrasoft ICT Beheer voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact op!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Door jou en jouw organisatie eerst te leren kennen, kunnen we een oplossing bieden die écht bij je past. Wij hechten veel waarde aan samenwerken, dus laten we eerst een kop koffie drinken en de kennismaking starten!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top