Maak kennis met Wouter van Baardewijk, General Manager

Veel ICT gerelateerd is geen werk, maar voelt een hobby

Echt van kinds af aan ben ik met computers bezig. Mijn opa had al computers waar we mee speelden, later mijn vader een PC en we waren lid van de Hobby Computer Club (HCC) waar ik op hun beurs spullen haalde voor mijn eigen PC.

Beetje van alles

Eigenlijk vond ik het gewoon leuk om uit te zoeken hoe dingen allemaal werkten en was ik een beetje van alles nerd, hacker, programmeur en knutselaar. Bij Lucrasoft kwam ik terecht doordat ik Lucas, de eigenaar, via de kerk ken. Hij vroeg of ik niet één dag per week wilde helpen met het bouwen en installeren van computers. Dat ben ik gaan doen en vervolgens ben ik niet meer weggegaan. Hierdoor staat inmiddels de teller op 24 jaar dat ik bij Lucrasoft werk, bijna net zo lang als het bedrijf bestaat.

 

Functie: van alles en nog wat

Vanuit die ene dag is het steeds gegroeid. Er waren toen nog niet zoveel ‘functies’ en was mijn werk heel divers. Van technische dienst tot de buitendienst, maar ook projecten en jarenlang deed ik de planning. Het ‘een beetje van alles’ kreeg uiteindelijk meer vorm tot, inmiddels alweer een aantal jaar, General Manager van Lucrasoft ICT Beheer.

 

Werk en hobby

Voor mij is veel wat ICT gerelateerd is geen werk, maar voelt het als hobby. Een technische uitdaging ga ik nooit uit de weg, dat blijf ik leuk vinden. Ik krijg er energie van als dingen, zowel intern als bij klanten, lekker lopen. We hebben een geweldig team dat erg hecht is met een leuke mix aan mensen. Dat maakt dat werken leuk is en leuk blijft.

 

Van alle sporten thuis

Aan bezigheden, passies en hobby’s buiten werktijd geen gebrek. Ik houd van (team)sporten en heb veel vrienden waar ik regelmatig een sport mee doe. Daar gaat aardig wat vrije tijd in zitten. Zo basketbal ik al jaren bij de Flax Field Fighters, tennis ik in Zwijndrecht en heb ik mijn golf handicap gehaald.

Dat is nog niet alles. Samen met mijn vrouw ben ik een paar jaar geleden begonnen met duiken en volg ik nu de opleiding van PADI Rescue Diver. Omdat tijdens de coronacrisis veel sporten moeilijker waren, zijn we met een paar vrienden gestart met Disc Golf, bijvoorbeeld de 18 holes bij Hotel Ara in Zwijndrecht. Sportief, we konden dat lekker buiten doen en was coronaproof.

 

Het huis automatiseren

Tot slot, hoe kan het ook anders, knutsel ik thuis ook met ICT en automatiseer ik dingen. Denk aan lampen, gordijnen, de voordeur. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er iets mee.

Kom eens kennismaken!

Op zoek naar een nieuw team?

Ben je op naar een nieuw team? Stuur Wouter dan een berichtje en kom eens kennismaken!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top