Maak kennis met Sebastiaan Pellikaan, Systems Engineer

Sebastiaan is een 23-jarige inwoner van Dordrecht met een achtergrond in systeembeheer. Hij is werkzaam als 2e lijns systems engineer bij Lucrasoft ICT Beheer.

Interesses en hobby’s

Sebastiaan heeft verschillende interesses. Hij is een enthousiaste gamer, heeft een vogel en twee honden en deelt een liefde voor auto's. Zijn hobby omvat ook modelbouw en dan met name die van kleine vliegtuigen en tanks.

Achtergrond en carrière

Sebastiaan's interesse in ICT begon in zijn vroege tienerjaren dankzij zijn vader, die een passie had voor gadgets en computers. Nadat Sebastiaan zijn opleiding in handel & administratie had afgerond, besloot hij zich te specialiseren in systeembeheer.

In zijn eerdere opgedane ervaring, heeft hij het meest genoten van het opzetten van nieuwe systemen, zoals het implementeren van Intune (nu bekend als Endpoint Manager), waarbij hij trots is op het feit, dat hij dit zelf heeft uitgezocht en geleerd.

Hij kwam bij Lucrasoft ICT Beheer terecht na ervaring opgedaan te hebben als enige ICT-er bij verschillende bedrijven. Wat hem aantrok tot Lucrasoft ICT Beheer was de kleinschaligheid van het bedrijf, waarbij hij waarde hecht aan het nauwe contact met collega's. Sebastiaan's werk bij Lucrasoft ICT Beheer draait om het helpen van klanten.

Toekomstperspectieven

Sebastiaan houdt zich bezig met de nieuwste ontwikkelingen in de ICT-wereld door bronnen als Tweakers en Reddit te volgen. Hij gelooft dat de toekomst van IT-ondersteuning zal worden gevormd door op AI gebaseerde programma's die standaardproblemen automatisch kunnen oplossen. Hoewel menselijke expertise nog steeds essentieel blijft voor meer complexe vraagstukken.

Advies voor klanten

Tot slot, adviseert Sebastiaan de klanten om hun ICT-ervaring te verbeteren door ervoor te zorgen dat firewalls en switches up-to-date zijn. Hij benadrukt het belang van regelmatige updates en onderhoud om beveiligingsrisico's te verminderen en problemen te voorkomen.

Kom eens kennismaken!

Op zoek naar een nieuw team?

Ben je op naar een nieuw team? Stuur Wouter dan een berichtje en kom eens kennismaken!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top