Maak kennis met Olivier Kip, Systems Engineer

Een energiek persoon die zichzelf altijd wel bezig houdt met van alles en nog wat.

Wie is Olivier?

Olivier Kip is een energieke en sociaal ingestelde jongeman die altijd bezig is met verschillende interesses. Hij staat bekend om zijn impulsieve aard als het gaat om hobby's, variërend van gitaarspelen tot hacken en het leren van programmeertalen. Daarnaast kijkt hij altijd uit naar de nieuwste game releases.

Olivier volgt momenteel een BBL-opleiding aan Curio in Breda, waar hij zich specialiseert in IT-systemen en -apparaten. Bij deze opleiding werkt hij vier dagen en gaat hij één dag school. Zijn pad naar deze BBL-opleiding begon met een jaar BOL in Roosendaal. Het was altijd al zijn droom om een BBL-opleiding te volgen, maar in Zeeland, waar hij oorspronkelijk vandaan komt, waren er beperkte werkgelegenheidskansen in zijn gewenste vakgebied. Na zijn verhuizing naar Dordrecht schreef hij zich meteen in voor een BBL-opleiding.

 

Waarom koos je voor een BBL-opleiding?

“Ik houd ervan om dingen daadwerkelijk te doen en geloof dat praktijkervaring sneller leidt tot diepgaande kennis”. Hij is altijd op zoek naar nieuwe dingen om te leren. Momenteel zit hij in zijn tweede jaar na zijn overstap vanuit het BOL-programma.

 

Zijn liefde voor computers begon al op jonge leeftijd

Olivier was bezig met experimenteren op computerconsoles toen hij nog maar een kind was, en zelfs op zijn derde speelde hij al Snake op een telefoon. Op vierjarige leeftijd had hij Super Mario al uitgespeeld. De interesse in computers is altijd gebleven en hij wist al vroeg dat hij in de ICT wilde werken. Hij was gefascineerd door het idee dat je computers kunt programmeren en beheren.

 

Waarom heb je niet gekozen voor een carrière in programmeren?

“Ik wil een bredere basis en me niet beperken tot programmeren alleen, ik wilde leren hoe je systemen beheert.” Hoewel hij het leuk zou vinden om zich in de toekomst te specialiseren in softwareontwikkeling, wilde hij eerst een brede basis opbouwen.

 

Olivier ontdekte Lucrasoft via de stagemarkt en was meteen onder de indruk van de beschrijving. Hij solliciteerde en het eerste gesprek voelde meteen goed. De bedrijfscultuur, gastvrijheid en de warme sfeer spraken hem aan. Hij werd zelfs uitgenodigd voor een bedrijfsfeest, waar iedereen hem met open armen ontving. Hij wist meteen dat dit de perfecte plek was om zijn IT-carrière te starten en ging niet verder met andere opties.

 

In zijn familie wordt Olivier vaak gezien als de ICT-beheerder. Als er problemen zijn met software of laptops, weten ze dat ze bij hem moeten aankloppen voor hulp.

 

Wat betreft hacken, is Olivier begonnen met een cursus ethisch hacken. Hij vindt het fascinerend om te leren hoe je systemen kunt beveiligen en is trots om de 'good guy' te zijn in de wereld van hacking. Hij oefent voornamelijk op zijn eigen machines en doet mee aan uitdagingen zoals 'hack the box', waarbij hij virtuele machines hackt.

 

Kom eens kennismaken!

Op zoek naar een nieuw team?

Ben je op naar een nieuw team? Stuur Wouter dan een berichtje en kom eens kennismaken!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top