Maak kennis met Jan-Thijs van de Breevaart, systems engineer

Kiezen tussen opleiding sport of de ICT in

Computers, altijd vond ik die al interessant en was ik ermee bezig. Op iets latere leeftijd moest ik een keuze maken qua opleiding. De keuze was: de ICT in of iets in de richting van sport. Dan kun je wel raden waarop de keuze uiteindelijk is gevallen. Het was ongeveer zeven jaar geleden dat ik bij Lucrasoft terecht kwam.

Toevallige ontmoeting

Ik zocht een bedrijf om mijn BBL opleiding niveau 4 te doen. Aangezien ik in Ambacht woon, was Lucrasoft ICT Beheer interessant. Vervolgens kwam ik op gesprek bij Wouter. Toevallig kende ik hem al via de basketbalvereniging, maar ik wist helemaal niet waar hij werkte. Het was dus erg grappig dat ik hem hier tegenkwam én het gesprek met hem had.

Verschillende vragen

Ik kwam terecht op de eerste lijn van de Servicedesk. Sowieso is dat de plek waar je begint, maar het is ook de perfecte leerplek. Niet alleen leer je de klanten goed kennen, maar je krijgt direct met veel verschillende vragen en problemen te maken. Daar leer je ontzettend veel van.

Na ongeveer vijf jaar stroomde ik door naar de tweede lijn waarbij je meer bij klanten op locatie komt. In deze functie heb ik het nog steeds heel erg naar mijn zin.

Bal en borrel

Het oplossen van lastige of moeilijke problemen geeft een voldaan gevoel. Net zoals klanten die tevreden zijn met bepaalde oplossingen of het uitleggen van bepaalde zaken aan collega’s. Naast de inhoudelijke kant en de klanten, zorgen ook de collega’s dat ik het zo naar mijn zin hebt.

We zijn een erg hecht team. We staan in de pauze te tafeltennissen en, ook al is het even geleden, het was altijd feest tijdens de borrel op vrijdagmiddag.

Sportieve vrije tijd

Jaren geleden koos ik tussen een sportopleiding en de ICT. Ondanks dat ik de ICT in ben gegaan, ben ik nog altijd sportief in mijn vrije tijd. Drie keer in de week basketbal ik en daarnaast probeer ik nog naar de sportschool te gaan. Daarnaast ben ik een enorme voetbalfan, vooral AJAX, en probeer ik geen wedstrijd van ze te missen. Ik ben geen enorme gamer, maar ik vind het zeker leuk om af en toe even te gamen.

Kom eens kennismaken!

Op zoek naar een nieuw team?

Ben je op naar een nieuw team? Stuur Wouter dan een berichtje en kom eens kennismaken!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top