Maak kennis met Gerald Geerdsen, Project Engineer

In sneltreinvaart: een reis van technische dienst naar project engineer

Het is een beetje cliché, maar al van jongs af aan hield ik mij al bezig met alles wat met computers en internet te maken heeft. Steeds weer zocht ik de nodige uitdaging op door allerlei problemen op te lossen. Toch wist ik al, toen ik op de technische school zat, dat ik dit werk niet de rest van mijn leven wilde blijven doen.

Locomotief op gang

Ondanks dat ik niet mijn hele leven dat technische werk wilde doen, kwam ik zo’n 12 jaar geleden bij Lucrasoft terecht op de technische dienst. De sfeer voelde vertrouwd en de chemie binnen het bedrijf was goed. In 2012 werd ik door Lucas Vos, directeur, gevraagd werd om de servicedesk te versterken. Als Support Engineer kwam mijn spreekwoordelijke locomotief op gang. Al snel raakte ik gewend aan het dagelijks telefonisch contact met onze klanten en ik leerde veel bij.

Stoomtrein begon vaart te maken

Na een tijdje werd ik, soms uit nood geboren, óók op projecten gezet. Hierop kon ik geen “nee” zeggen. Ik pakte deze projecten met beide handen aan. Opeens besef je dat je een andere wereld betreedt. Je bent niet meer die persoon die mensen telefonisch te woord staat of even snel eindgebruikers helpt met de meeste dagelijkse ICT vraagstukken. Opeens heb je de volledige verantwoordelijkheid en regie over één specifieke klantomgeving en moet je zorgen dat de omgeving van de klant naadloos wordt verplaatst van server A naar server B. 

Op volle vaart

Inmiddels bestaat het grootste deel van mijn werk als Project Engineer uit het uitvoeren van diverse projecten. Van server- en/of netwerk vernieuwingen tot e-mail server migraties. Ik heb veel plezier in het veilig maken en houden van de ICT-omgeving van onze klanten en ook om uit te vogelen hoe nieuwe technologie optimaal gebruikt kan worden. Daar komt meer bij kijken dan alleen dat doen wat de klant vraagt. Vooral proactief zijn en inschatten welke nieuwe tools het beste passen bij dat bedrijf.

Proactief

Nu hoor ik je denken: ‘maar Gerald, wat als er nou geen projecten zijn om uit te voeren, wat doe je dan?’ Dat is een goede vraag! Dan ondersteun ik andere collega's met complexe problemen en het bedenken van nieuwe of betere oplossingen voor onze klanten. Daarnaast merk ik dat ik ook een soort docentenrol invul door mijn jongere collega’s te begeleiden en samen het team naar een hoger niveau te tillen.

Ik voel mij echt een onderdeel van Lucrasoft ICT Beheer en ben trots op de sfeer binnen het team. Als het werk erop zit of een vrije dag heb, kijk ik graag voetbal of ga ik ergens wat eten met mijn gezin.

Kom eens kennismaken!

Op zoek naar een nieuw team?

Ben je op naar een nieuw team? Stuur Wouter dan een berichtje en kom eens kennismaken!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top