Maak kennis met Frank Verstraten, Projectmanager

Waar het opblazen van een 386 PC al niet goed voor is

Mijn passie en interesse voor techniek zat er al vroeg in. Op 11-jarige leeftijd blies ik de pc voeding op van de 386 (computer) van mijn vader, omdat ik benieuwd was waar dat Volt knopje aan de achterkant van de voeding voor diende.

ICT in mijn jeugd
Ook later in mijn jeugd besteedde ik veel van mijn vrije tijd aan techniek: programmeren in BASIC, gamen op de commodore, stiekem apparatuur op de sloop uit containers halen om na het uit elkaar halen te kijken wat je er nog mee kon.

Op school lagen mijn interesses dan ook meer bij exacte vakken dan talen (behalve de programmeertaal uiteraard). Ik switchte van het VWO naar een ICT-opleiding op het Albeda college. Na het afronden hiervan besloot ik te solliciteren bij ICT-partijen in de regio, want een vervolgopleiding zag ik toen niet zitten.

In de beginjaren

Ik solliciteerde bij Lucrasoft toen het nog een klein bedrijf was met 6 man aan het Tasveld in Hendrik-Ido-Ambacht. Al snel werd ik gebeld door eigenaar Lucas Vos of ik met twee van zijn medewerkers een dagje wilde meelopen. Jazeker! Omdat een reactie even op zich liet wachten besloot ik mij toch maar in te schrijven voor een vervolgopleiding.

Ik herinner het mij nog erg goed dat Lucas mij belde op de eerste dag van deze opleiding dat ik was aangenomen. Uiteraard was ik dolblij en de mensen op mijn opleiding zeer verbaasd dat ik mij na de 1e les alweer kwam uitschrijven! Zo kwam ik, als 18-jarig broekie, bij Lucrasoft terecht.

Op de scooter

In mijn eerste jaar liep ik veel mee met Wouter en Jasper die mij beiden veel hebben geleerd, maar hebben ook veel ruimte te geven om dingen zelf te leren. Aangezien ik mijn rijbewijs nog moest halen dat jaar, bezocht ik de relaties op mijn scooter met de computer tussen mijn benen. Gelukkig kwam daar verandering in en stond het werkbusje al op mij te wachten.

Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe rol

Lucrasoft groeide van één bedrijf naar meerdere Business Units onder de paraplu van de Lucrasoft ICT Groep. Ik verhuisde mee van het te klein geworden kantoor aan het Tasveld met 7 mensen tot, twee verhuizingen verder, ons huidige kantoor aan De Zelling. De ICT klussen werden groter er was meer personeel en meer structuur nodig. Toen ik de kans kreeg mij verder te ontwikkelen als ICT Projectmanager, greep ik dit met beide handen aan.

Familie

Inmiddels vervul ik met plezier deze rol al jaren met nog steeds dezelfde passie voor en interesse in techniek. Het is fantastisch om met het gezellige en gemotiveerde team van Lucrasoft ICT Beheer samen te werken. Onze vier kernwaarden ‘samen, familie, helpen en innovatief’ maken dat dit soms als mijn tweede familie aanvoelt en daardoor zet ik mij elke dag voor de volle honderd procent in.

Op de vrije dagen of na werktijd doe ik van alles en nog wat. Muziek maken, luisteren en concerten bezoeken, mountainbiken, genieten van een biertje of gamen.

Kom eens kennismaken!

Op zoek naar een nieuw team?

Ben je op naar een nieuw team? Stuur Wouter dan een berichtje en kom eens kennismaken!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top