Maak kennis met Emir Yilmaz, Systems Engineer

Een spontane jongen van 22 jaar uit Barendrecht, geboren en getogen in Rotterdam.

“Mijn IT carrière begon al in mijn vrije tijd. Nadat ik een Playstation 2 en later een PC voor mijn verjaardag had gekregen, deed ik niet alleen spelletjes maar ging ik ook computer problemen oplossen. Ik ging op zoek naar wat een computer doet, hoe het werkt en hoe je dus problemen kon oplossen.”

Dit werd niet onopgemerkt. Zo werd Emir vaak gevraagd voor zijn hulp in zijn nabije omgeving. Hierbij kan je denken aan vragen over het internet/wifi, geheugenproblemen en onder andere mailboxen die niet goed werken.

Na zijn middelbare school ging hij de BOL opleiding tot Netwerkbeheerder aan het Techniek College te Rotterdam volgen en sinds dit jaar is hij BBL student aan het Da Vinci College voor de opleiding Expert IT systems en devices.

Hij is bekend geraakt met Lucrasoft via Leerbanenmarkt.nl, waar Lucrasoft als erkend leerbedrijf bekend staat. Na een telefoontje, kwam hij op gesprek bij Wouter en Michael en al snel had hij een arbeidsovereenkomst aangeboden gekregen.

Zijn opleiding begon in september, maar in augustus startte hij al bij Lucrasoft ICT Beheer. “Ik had de vrije tijd om eerder te beginnen met werken en vond het prettig een voorsprong te nemen op de opleiding.”

Emir hoopt veel te leren en uitgebreid kennis op te kunnen doen van de IT. Hierbij kan je denken aan het beter leren kennen van Windows, Microsoft, Virtuele machines etc. Met als doel problemen van de klant op te kunnen lossen en hun goed te woord te kunnen staan. Emir neemt in zijn eerste maand al de telefoontjes aan van klanten, maar kan nog niet iedereen helpen. Daarvoor is het ook een leerwerkplek en krijgt hij alle gelegenheid zich te ontwikkelen. “Ik heb het naar mijn zin en iedereen is respectvol naar elkaar toe”.

 

In zijn vrije tijd

In zijn vrije tijd, is Emir merendeels aan het gamen (zoals TEKKEN, Cyberpunk 2077). Daarnaast vind hij het leuk om uit zijn comfort zone te stappen en nieuwe dingen te ondernemen zoals bijvoorbeeld snowboarden of skiën. Ook heeft hij op zijn wensenlijstje voor volgend jaar staan om verre reizen te gaan maken naar een land waar je niet zo snel naar toe zou gaan. “Ik ben nog jong dus je moet je kansen pakken.“

 

Wat ik mezelf in de toekomst zie doen?

“Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. In de richting van engineer/designer, dat is iets wat me leuk lijkt”.

Kom eens kennismaken!

Op zoek naar een nieuw team?

Ben je op naar een nieuw team? Stuur Wouter dan een berichtje en kom eens kennismaken!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top