Een cloudoplossing die bij jouw bedrijf past

IaaS, SaaS, PaaS en dan is er ook nog Co-locatie. Tussen volledig lokaal op een server en werken in de cloud is er nog een heel scala aan oplossingen mogelijk. 

Welke oplossing of combinatie bij jouw organisatie past is voor een groot deel afhankelijk van de software en applicaties. We adviseren je graag door middel van een gratis en vrijblijvende Quickscan welke cloudoplossing het beste past bij jouw bedrijf.

IaaS

IaaS staat voor: Infrastructure as a Service. Hierbij besteed je een gedeelte van de hosting uit. Denk hierbij aan servers, netwerken en opslag.

In de basis geldt dat bij IaaS de omgeving waarop je werkt nog ingesteld en onderhouden moet worden.

PaaS

Platform as a Service, oftewel PaaS, is een vorm waarbij je meer service uitbesteedt. Waar bij IaaS de omgeving nog geïnstalleerd en beheerd moet worden, zit dat er bij PaaS al in.

In de praktijk zien we ook vaak een combinatie waarbij wij wel de omgeving inrichten, maar een bedrijf deze zelf beheert. 

SaaS

Bij Software as s Service (SaaS) werk je volledig in de cloud. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Microsoft 365. Je neemt een licentie of een abonnement af en hoeft je niet druk te maken over een server(ruimte). 

Je kunt SaaS combineren met een andere cloudoplossing als er bijvoorbeeld software wordt gebruikt waarvan nog geen online of cloudversie is.

Serverruimte: extern huren of in het bedrijfspand?

Als er gebruik wordt gemaakt van een server, zoals bij IaaS bijvoorbeeld, zijn er verschillende opties: Co-locatie, on-premises of een combinatie van die twee.

Bij on-premises heb je jouw server in jouw eigen pand staan. Soms is dat niet mogelijk vanwege ruimtegebrek of het klimaat. Daarvoor is Co-locatie een goede oplossing. Hierbij huur je een rek in een datacenter waar jij jouw eigen server plaatst.

Wij werken nauw samen met Dataplace en Leaseweb. Hierdoor heb jij één aanspreekpunt en een betrouwbaar datacenter voor de bedrijfsdata.

 

   

Ben jij benieuwd wat Lucrasoft ICT Beheer voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact op!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Door jou en jouw organisatie eerst te leren kennen, kunnen we een oplossing bieden die écht bij je past. Wij hechten veel waarde aan samenwerken, dus laten we eerst een kop koffie drinken en de kennismaking starten!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top