/>
Monitoring

 

Wifi gehackt door lek in beveiliging


Een Belgische onderzoeker heeft afgelopen week een lek gevonden in de technologie van wifi-netwerken. Er is sprake van een ernstig lek dat het mogelijk maakt om cookies en wachtwoorden van websites uit te lezen via je internetverbinding.

 

Om het wifi-netwerk te beveiligen wordt vaak gebruikt gemaakt van het zogenaamde WPA2-protocol. Door middel van een wachtwoord dat aan bepaalde voorwaarden moet voldoen, was je netwerk vervolgens beschermd. Het hacken van netwerken met WPA2 was alleen mogelijk door het wachtwoord te raden. Door het gevonden lek is deze methode niet langer veilig en heeft dit impact op alle apparaten die verbinding maken met het netwerk.

 

Om de kwaadwillenden tegen te gaan, is het van belang om alle draadloze apparaten te voorzien van de laatste updates. Denk hierbij aan laptops, mobiele telefoons en tablets. Het zijn de fabrikanten die een update uit moeten brengen voor je apparaat. Tot op heden is dit voor meest gebruikte iOS, Android, OS X en Windows-systemen nog niet gebeurd. Indien je een verouderd apparaat gebruikt, is de kans zelfs groot dat er geen update meer wordt uitgegeven. Voor draadloze apparaten, zoals een router of access point, dienen ook updates uitgevoerd te worden om beschermd te zijn tegen wifi-hacks.

 

Wil je weten of dit lek binnen jouw organisatie een beveiligingsrisico vormt? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken door een mail te sturen naar itbeheer@lucrasoft.nl of te bellen naar via 078 – 68 11 505.