/>

 

Waarschuwing IT Beheer: nieuw soort ransomware

Er is een nieuwe ransomware variant ontdekt die door middel van een innovatief systeem de kans op infecties verhoogt. De software maakt aanvallers van slachtoffers door een piramidespel-stijl korting te bieden.

 

Raakt de computer van een gebruiker besmet met de Popcorn Time malware (vernoemd naar, maar heeft verder niets te maken, met de bittorrent client) dan wordt de mogelijkheid geboden om de bestanden weer te ontgrendelen voor één bitcoin (+/- 740 EUR).

Er is echter ook een tweede optie, door IT-engineers omschreven als “de smerige optie”.  Je krijgt dan de keuze om de link naar de malware door te sturen naar anderen. Worden hier twee of meer mensen het slachtoffer van, dan wordt jouw data weer vrij gegeven zonder dat je hoeft te betalen.

Val je onverhoopt voor de slinkse trucs van cyber-criminelen, neem dan altijd zo snel mogelijk contact op met onze helpdesk via 078-6811505 of stuur een e-mail naar support@lucrasoft.nl

Wil je weten wat je kunt doen om je organisatie zoveel mogelijk voor te bereiden en te beschermen tegen een dergelijke actie, stuur dan een e-mail naar itbeheer@lucrasoft.nl We leggen graag uit wat mogelijk is en komen langs om je personeel hier bewust van te maken.

Bron: TheGuardian.com