/>
Wij willen elke dag beter worden

 

Waarschuwing IT beheer: Microsoft (Tech) Scam


Wij zijn zojuist zelf gebeld door een zogenaamde medewerker van Microsoft. Gelukkig hadden we op tijd door dat er sprake was van een scam. We vertellen je graag hoe deze scam in zijn werk ging, zodat je extra alert kan zijn wanneer jou iets dergelijks overkomt.

 

Wij werden gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van Microsoft. Hij vertelde ons dat er problemen zijn ontdekt met de software van Microsoft. Om verdere schade te voorkomen, moesten deze problemen worden opgelost. Dit kon alleen door de nodige aanpassingen door te laten voeren door de medewerker, uiteraard tegen betaling.

 

De realiteit is dat er geen problemen worden opgelost, maar een virus op je computer wordt geïnstalleerd. Door middel van het virus krijgt de crimineel gemakkelijk toegang tot je bestanden. Daarnaast moet je ook nog eens het bedrag betalen dat in rekening is gebracht voor de telefonische hulp.

 

Hoe gaat de zogenaamde medewerker te werk?

 

In de meeste gevallen krijg je een slecht Engels sprekende medewerker aan de lijn en is het erg rumoerig op de achtergrond. Allereerst worden er een aantal vragen over de software op je pc gesteld (Microsoft zou dit nooit doen). Daarna word je doorverbonden naar een collega die je zogenaamd verder gaat helpen. Deze medewerker vraagt je om je computer op te starten en de software te installeren waarmee de medewerker jouw computer kan overnemen. Virusscanners moeten worden uitgeschakeld en de cybercrimineel installeert de onveilige software op je computer. Tenslotte verzoekt de medewerker je nog om een bedrag over te maken voor de telefonische hulp of het verlengen van de licentie. 

 

Heb je een Microsoft-medewerker aan de telefoon en heb je het idee dat er iets niet klopt? Verbreek direct de verbinding. Microsoft zal je nooit bellen over de veiligheid van je computer of de verlooptijd van je licentie.

 

Ben je getroffen door de Microsoft (tech)scam en wil je hulp? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Je kunt ons bereiken door een mail te sturen naar itbeheer@lucrasoft.nl of te bellen naar via 078 – 68 11 505.