/>

 

Vijf redenen om over te stappen naar de cloud

Als je de overstap naar de Cloud voor je organisatie nog aan het overwegen bent, dan is het nu de tijd om actie te ondernemen. Deze migratie lost namelijk een aantal belangrijke kwesties op en helpt je bedrijf meer flexibel, concurrerend en winstgevend te worden. Hieronder bespreken we vijf argumenten om de overstap te maken.

 

1. Lager IT-budget

De traditionele IT-afdeling, welke al snel bestaat uit een IT-manager, systeembeheerder en technicus, kunnen een grote kostenpost zijn. Daarbij komt dan alle hardware, software licenties, opslag- en back-upoplossingen, upgrades en onderhoud. Door dit te verplaatsen naar de Cloud maak je dit het “probleem” van je Cloudaanbieder. De aanbieder neemt dit voor je uit handen, zorgt voor updates en regelt al het onderhoud. Zo! Dat is weer iets waar jij je geen zorgen over hoeft te maken.

 

2. Minder verloren tijd

In het onderhouden van IT-systemen en infrastructuren, reparaties en het oplossen van problemen gaat veel tijd zitten. De kennis hiervan bevindt zich daarbij vaak bij een aantal mensen, waardoor personeelsverloop een bedreiging wordt. Daarbij moeten medewerkers bij elke personeelswissel wensen en behoefte opnieuw uitleggen. Wordt er gebruik gemaakt van een systeem in de Cloud, wordt hier minder tijd aan verloren en kan er productiever gewerkt worden.

 

3. Stabiele kosten

Betaal alleen voor wat je echt nodig hebt. Zo krijg je als (kleine)organisatie echt grip op je kosten en gaat er geen geld verloren. Softwarelicenties zijn voor veel bedrijven een grote kostenpost. Hierbij wordt vaak betaald voor software die je niet (constant) gebruikt. Of loop je het risico dat er niet genoeg licenties zijn voor al je medewerkers. Door de abonnement structuur betaal je bij Cloud modellen alleen voor wat je gebruikt. Dit is vaak per maand of per jaar bij te stellen, zo weet je precies wat je kosten zullen zijn. Extra handig daarbij is de mogelijkheid om binnen een paar klikken diensten op te schalen.

 

4. Meer Flexibiliteit

Toegang tot alle data en programma’s die je nodig hebt, op elk gewenste locatie en het apparaat waar je op dat moment het liefst op werkt. Die flexibiliteit biedt het werken in de Cloud. Tevens wordt het samenwerking met mensen op verschillende locaties eenvoudiger door het delen van, en gezamenlijk werken in documenten. Hiermee kan je mensen de mogelijkheid bieden om thuis te werken, maar ook door gebruik te maken van talent dat niet direct bij je in de buurt woont.

 

5. Betere beveiliging

Data is tegenwoordig enorm kostbaar en van grote waarde voor een organisatie. Goede opslag en back-up mogelijkheden zijn daarom essentieel. Bij het werken in de Cloud wordt een verscheidenheid aan mogelijkheden geboden om je data op te slaan en te zorgen dat je nooit het risico loopt om dit kwijt te raken.

Dit artikel is gebaseerd op een blog van onze IT partner Ingram Micro, in het origineel worden voorbeelden in het Engels genoemd en wordt gebruik gemaakt van cijfers die betrekking hebben op de Amerikaanse markt. Daarom hebben wij deze uit dit artikel weg gelaten.

Bron: http://ahead.cloud/2016/04/5-reasons-small-businesses