/>

Verhuizingen

Hét moment om je IT van A tot Z tegen het licht te houden

Een aantal situaties zijn bij uitstek geschikt om je IT omgeving van A tot Z eens goed tegen het licht te houden. Verhuizen is er daar één van. Wij hebben hier met Lucrasoft IT Beheer ondertussen veel ervaring mee. De afgelopen jaren hebben we zelf een aantal nieuwe locaties betrokken en daarnaast doen we vrij veel verhuisproject voor onze klanten. In deze blog vertelt projectmanager Frank Verstraten je hier meer over.

Verhuizen heeft een grote impact op je organisatie en zorgt voor veel werk. Maar het is ook hét moment om op te schonen en te vernieuwen. Dit is het moment om spullen te vervangen of opnieuw vorm te geven zodat IT voor je gaat werken. Wij denken hier graag in mee en kunnen het hele IT traject voor je begeleiden. Denk hierbij onder andere aan:

 • Verbindingen (bv. ADSL, VDSL, Glasvezel)
 • Bekabeling en draadloze netwerken
 • Werkplek verhuizing en/of vernieuwing
 • Telefonie
 • Presentatie schermen

Waar nodig werken wij samen met ons netwerk van partners, of coördineren we bepaalde onderdelen met organisaties van jouw keuze. Wij zorgen er hierbij voor dat alles op elkaar afgestemd wordt, er een globaal plan is en zijn hierbij voor jou het centrale aanspreekpunt.

Wat goed is om mee te nemen in dit plan:

 • Het is veel makkelijker, en daardoor vaak ook goedkoper, om je pand te bekabelen als er niet gewerkt wordt
 • Iemand moet alle telefoons, computers, servers etc. verhuizen en opnieuw aansluiten. Is apparatuur aan vervanging toe, doe dat dan tijdens de verhuizing. Dit kan van te voren al ingeregeld en getest worden  
 • Het verhuizen of aanvragen van een nieuwe internetverbinding kost al snel 3 a 4 weken doorlooptijd, voor glasvezel kan dit zelfs oplopen tot 3 a 4 maanden (indien deze nog aangelegd moet worden), zorg dat je dit traject tijdig start
 • De doorloop tijd van een verhuizing varieert per project, maar er dient op zijn minst rekening gehouden te worden met 1 maand

Dat laatste geldt ook voor het project in het algemeen, neem tijdig contact op met je IT leverancier en betrek hem tijdig om niet voor verrassingen te komen te staan. Wij hebben al veel verhuizingen gedaan en denken graag met je mee om alles goed te laten verlopen. Dit traject ziet er bij ons als volgt uit:

 1. In een eerste afspraak inventariseren we je wensen
 2. We bezoeken samen de nieuwe locatie
 3. Indien gewenst nemen wij contact op met externe partijen en indien nodig plannen we een afspraak om gezamenlijk een plan van aan pak op te stellen
 4. Vervolgens wordt dit plan uitgevoerd

Door te coördineren tussen alle betrokken partijen zorgen we ervoor dat er efficiënt gewerkt wordt, IT zaken goed op elkaar afgestemd zijn en er geen zaken tussen wal en schip vallen. Daarbij heb je één centraal aanspreekpunt voor de gehele IT verhuizing.

Wil je hier op je huidige of toekomstige locatie eens over doorpraten? Frank komt graag bij je langs! Neem gerust contact met hem op voor vrijblijvend advies.

 

Back