/>
Wij passen ons gemakkelijk aan

 

Team-up!

Microsoft heeft in 2016 een chatdienst gepresenteerd, die begin 2017 wordt gelanceerd: Teams. De chatdienst maakt deel uit van het Office 365 zakelijke pakket, dat onder meer toegang biedt tot Word, Excel, Outlook en Planner. Wij hebben er al even mee kunnen werken in de preview en vanaf 2017 is Teams beschikbaar voor alle gebruikers van Office 365.

 

Teams is gericht op doorzoekbare chats, het delen van bestanden en werkt op desktops en mobiele apparaten. Omdat het dus op alle devices werkt, maakt het nu dus écht niet meer uit waar iemand zich bevindt. Je kunt je collega’s helpen, besluiten nemen, kennis delen en zaken afstemmen wanneer het jou uitkomt. Wat fijn is, is dat de dienst ook integreert met andere Microsoft-software zoals Office-programma’s, Skype en SharePoint. Daarnaast is ook Twitter-integratie mogelijk.

Een team is in feite hetzelfde als een Group in Office 365. Met teams heb je altijd direct contact met iedereen in je organisatie en daaromheen. Daarnaast werk je met de laatste versies van documenten, notities, leads, workorders en takenlijsten, en staat alles veilig achter één beveiligingspolicy.

Teams is erop gericht om medewerkers efficiënter te laten samenwerken door chats, bestanden en meetings samen te brengen in een interface, die al die zaken bovendien doorzoekbaar maakt, aldus Microsoft. Microsoft-CEO Satya Nadella zegt bij de introductie van Teams: “Microsoft Teams combineert chat, vergaderingen, notities, Office, Planner, PowerBI en tal van andere extensies en apps die teams helpen werk gedaan te krijgen".

Heb je Office 365 en wil jij ook Microsoft Teams uitproberen? Je kunt ons bereiken door een mail te sturen naar itbeheer@lucrasoft.nl of te bellen naar 078-6811505.