/>

 

Microsoft stopt met de ondersteuning van Office 2007


Vanaf 10 oktober 2017 stopt Microsoft met de ondersteuning van Office 2007. Wie nog gebruik maakt van deze software raden wij aan zo snel mogelijk over te stappen op een alternatief. Het beëindigen van de ondersteuning betekent een beveiligingsrisico voor gebruikers, omdat er geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht en eventuele bugs en beveiligingslekken niet meer worden hersteld.

 

Microsoft Office 2007 is al 10 jaar oud en sterk verouderd. De technologie is in een rap tempo veranderd en de kans dat nieuwe applicaties niet meer goed werken met Office 2007 is hierdoor vrij groot.

 

Maak je momenteel nog gebruik van Office 2007, dan adviseren wij om over te stappen op een nieuwere versie van Office. Blijf je het verouderde pakket gebruiken, dan loop je een groot beveiligingsrisico. De afgelopen jaren kreeg Office 2007 al te maken met zero-day-aanvallen (cyberaanvallen die plaatsvinden op de dag waarop een lek in de software wordt ontdekt). Voor cybercriminelen is Office 2007 dan ook een gemakkelijke manier om computers te infecteren.

 

Voorkom dit risico en stap op tijd over naar een nieuwere versie van Office. Dan profiteer je ook van de nieuwste innovaties van Microsoft en kan je gebruik maken van hun (technische) ondersteuning. Wij raden een van de volgende alternatieven aan:

  • Een nieuwere versie van Microsoft Office aanschaffen (bijvoorbeeld Microsoft Office 2016).
  • Overstappen naar het Microsoft Office 365-pakket (werken in de cloud).
  • Een vergelijkbaar (open-source) product aanschaffen.

Werk je momenteel nog met Microsoft Office 2007 en wil je overstappen op een nieuwe versie? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken door een mail te sturen naar itbeheer@lucrasoft.nl of te bellen naar via 078 – 68 11 505. Wij nemen graag de mogelijkheden met je door!