/>

 

Microsoft stopt met de ondersteuning van Microsoft Office 2010


Vanaf 16 oktober 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning van Microsoft Office 2010. Wie nog gebruik maakt van deze software raden wij aan zo snel mogelijk over te stappen op een alternatief. Het beëindigen van de ondersteuning betekent een beveiligingsrisico voor gebruikers, omdat er geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht en eventuele bugs en beveiligingslekken niet meer worden hersteld.

 

Microsoft Office 2010 is al 10 jaar oud en sterk verouderd. De technologie is in een rap tempo veranderd en de kans dat nieuwe applicaties niet meer goed werken met Microsoft Office 2010 is hierdoor vrij groot.

Maak je momenteel nog gebruik van Microsoft Office 2010, dan adviseren wij om over te stappen op een nieuwere versie van Office. Blijf je het verouderde pakket gebruiken, dan loop je een groot beveiligingsrisico. De afgelopen jaren kreeg Microsoft Office 2010 al te maken met zero-day-aanvallen (cyberaanvallen die plaatsvinden op de dag waarop een lek in de software wordt ontdekt). Voor cybercriminelen is Microsoft Office 2010 dan ook een gemakkelijke manier om computers te infecteren. 

Voorkom dit risico en stap over naar een nieuwere versie van Office. Dan profiteer je ook van de nieuwste innovaties van Microsoft en kan je gebruik maken van hun (technische) ondersteuning. Wij raden een van de volgende alternatieven aan:

  • Overstappen naar het Microsoft Office 365-pakket (werken in de cloud).
  • Een vergelijkbaar (open-source) product aanschaffen.

Werk je momenteel nog met Microsoft Office 2010 en wil je overstappen op een nieuwe versie? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken door een mail te sturen naar itbeheer@lucrasoft.nl of te bellen naar via 078 – 68 11 505. Wij nemen graag de mogelijkheden met je door!