/>

Komkommertijd…

Maar blijf scherp! En nieuwe functies in Office 365 Outlook en Teams  

 

Wachtwoorden achterhalen via e-mailberichten

Er lijkt niets aan de hand te zijn met onderstaande bericht toch? Netjes opgemaakt in de Office 365 stijl, hij is gericht aan je zakelijke bericht, boodschap zou ook zomaar kunnen kloppen en een mooie knop om online verder te kijken.

wachtwoorden achterhalen met emailberichten

Dan moet je uiteraard wel even inloggen om het bericht te lezen en dan.. BAM! Cybercriminelen beschikken nu over de gegevens van je account.  

Blijf daarom bij dit soort berichten scherp en check, check, check, check.

  1. Check, of het adres van de afzender correct is
  2. Check, de opmaak van het bericht, wijken kleuren, lettertypen etc. af
  3. Check, door met je muis over de knop te gaan of de URL naar een website van Microsoft verwijst (i.p.v. Mircosoft, Mjcrosoft, Micosoft, Microoft)
  4. Check, als je geklikt hebt nogmaals of je op een Microsoft site bent beland

Belangrijkste: bij twijfel niet klikken, niets openen, niets downloaden maar eerst onderzoeken of een bericht veilig is. Kom je hier niet uit, bel ons dan gerust.

Wil je extra maatregelen nemen om jezelf en je team hiertegen te beschreven, dan is de Multifactor Authenticatie voor Office 365 een goede veiligheidsuitbreiding. Hiermee moet je naast een wachtwoord, ook een device (bv. smartphone) gebruiken om in te loggen.

 

Nieuwe functionaliteit in Outlook

In het verlengde van het vorige bericht ligt een nieuwe functionaliteit in Outlook. Voor die berichten met gevoelige informatie wil versturen biedt Microsoft nu de optie om dit versleuteld te doen.

outlook versleutelde berichten

Kies je voor deze optie, dan krijgt de ontvanger je e-mail niet direct in zijn inbox, maar krijgt hij een melding dat het versleutelde bericht in een veilige omgeving gelezen kan worden.

outlook biedt nu versleutelde berichten functie 

Outlook maakt het mogelijk om berichten versleuteld te versturen, iets wat handig kan zijn bij gevoelige informatie. Kies je voor deze optie, dan krijgt de ontvanger een bericht dat hij het versleutelde bericht kan lezen

 

Nieuwe functionaliteit in Teams

Office 365 Teams maakt het nu mogelijk om een team of project waaraan je gewerkt hebt te archiveren zonder dat de inhoud verloren gaat. Moet je op een later tijdstip nog even iets opzoeken, dan is dat gewoon mogelijk!

nieuwe functionaliteit in office 365 teams 

Teamleden kunnen hierbij enkel lezen, beheerders kunnen lezen, schrijven en het team of project weer uit het archief halen.

 

 

Back