/>

Het hoe en waarom van een QuickScan

en hoe jouw ICT-omgeving hiervan profiteert

Regelmatig benaderen ambitieuze MKB-bedrijven ons voor een audit. Audits zijn er in vele soorten en maten. Zo kennen wij bijvooorbeeld;

  • Ransomware audits
  • Security audits
  • ERP audits
  • QuickScan

Vandaag leggen wij uit wat een QuickScan is en waarom je dit onderzoek zou overwegen.

Waarom een QuickScan 

In de praktijk zien we dat bedrijven hun ICT niet volledig op orde hebben. Hierdoor lopen processen niet optimaal en wordt er minder efficiënt gewerkt. Ook de beveiliging wordt vaak onderschat, door gedachten als “zoiets overkomt mij toch niet." Helaas komt het steeds vaker voor dat bedrijven gehackt worden. Dit kan een grote impact hebben op de continuïteit door verlies van bedrijf kritische gegevens of reputatieschade. Deze ellende voorkomen wij liever door je een goed advies te geven.

Heb jij je ICT uitbesteed en krijg je het gevoel dat je maandelijks te veel betaalt? Dan kan een QuickScan helpen inzicht te krijgen wat het gezond houden van jouw ICT-omgeving mag kosten. 

Wat is een QuickScan 

Tijdens een gratis QuickScan nemen wij jouw ICT-omgeving onder de loep. Afhankelijk van de organisatiegrootte en complexiteit van gebruikte systemen, duurt een analyse ongeveer een dagdeel. Wij attenderen je op valkuilen en geven je een advies hoe wij jouw ICT-omgeving zouden vormgeven.

Wat gebeurt er tijdens een QuickScan 

Onze ICT-specialist onderzoekt de volgende punten in jouw organisatie; 

  • Security
  • Applicaties
  • Netwerk 
  • Staat van huidige omgeving (hardware)
  • Processen

Uiteraard bespreken wij vooraf met je wat de voorbereiding is van dit onderzoek, maar dit verschilt  per situatie. Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen is toegang tot systemen en jullie medewerking gewenst.

Wat levert een QuickScan mij op 

Na de QuickScan maken wij een rapport op en lichten dit in een persoonlijk (Teams) gesprek toe. Tijdens dit gesprek weet je precies hoe jouw ICT-omgeving ervoor staat en of deze toekomst bestendig is. Als het goedkoper, effectiever of gezonder kan dan krijg je van ons een stappenplan hoe je dit bereikt en welke investeringen daarbij horen. 

Wat kost een QuickScan? 

Zowel de QuickScan als het adviesgesprek zijn geheel vrijblijvend en kosteloos. 

Wil je 2021 fris starten? plan nu een QuickScan in!