/>

Zes maanden later, de eerste COVID-19 golf wordt opgevolgd door de tweede. Veel organisaties zijn in het afgelopen jaar versneld digitaal gaan (thuis)werken.

  • Een "moetje" voor sommigen
  • Het laatste zetje voor anderen
  • Maar er waren ook bedrijven die er helemaal klaar voor waren

In een paar opeenvolgende blogs neem ik je mee in de belevingswereld van deze verschillende organisaties. Een feest van herkenning of misschien een paar eyeopeners, in welke situatie herken jij jouw organisatie?

Digitale transitie deel 3

het laatste zetje voor anderen

Zes maanden later. Veel organisaties zijn de afgelopen maanden versneld digitaal gaan thuiswerken. In deze aflevering maak je kennis met Siebe Buijse, eigenaar van BUMAX, specialisten in brandwerende opslagsystemen. 

BUMAX is een familiebedrijf, met een lange en succesvolle geschiedenis sinds 1911. Inmiddels is de onderneming in handen van de vierde generatie en bouwen zij verder aan een betrouwbaar, stabiel en gezond bedrijf met ruim 30 medewerkers.

De situatie tijdens de eerste Corona-golf

Brandwerende containers neem je niet even mee naar huis, we zijn een productiebedrijf en dat kan je niet even stilleggen. In de fabriek heeft iedereen een eigen werkplek en werken we met shifts, zodat medewerkers niet tegelijk in de kantine zitten.

Onze verkoopmedewerkers gingen wél thuiswerken. Recentelijk hebben we onze server vervangen, en dat was onze redding, anders hadden we het niet gekund. Het plan was alle medewerkers voor eind 2020 een laptop te geven, en dat hebben we nu versneld doorgevoerd.

Microsoft Teams is onze basis

Dankzij Microsoft Teams deelden wij al projectfoto’s met elkaar. Tijdens de eerste lock-down in maart zijn we dit actiever gaan gebruiken. Corona heeft ons net dat duwtje in de rug gegeven. We gebruiken Teams om contact te onderhouden met onze leveranciers en collega’s en wij delen documenten met elkaar.

Maar toch, het afstandswerken is niet zaligmakend, je mist bepaalde dingen. Daarom hebben we elke middag een belmoment met elkaar; om te weten wat er speelt en waar iedereen mee bezig is.

Het nieuwe werken is even wennen, normaal delen we veel met elkaar. Mensen missen nu vooral het sociale, de collega’s, de werksfeer. Dat beschouw ik wel als een compliment, om te horen dat ze hun werkomgeving missen.

 

Siebe's advies:

Sinds de tweede golf, zitten we weer thuis. De mensen waren er al aan gewend, dus dat was eenvoudig toe te passen. Maar mijn tip aan iedereen is; zorg ervoor dat je server goed geregeld is zodat het veilig en toegankelijk is voor iedereen die thuiswerkt.

 

 

 

Hoe veilig is jouw server?

Als er iets is waar wij bij Lucrasoft ICT beheer als Microsoft Gold partner verstand van hebben is hoe je een server goed inricht en beveiligt. Juist nu mensen meer op afstand en in de cloud werken is een veilige goed ingerichte server extra belangrijk

Uiteraard helpen wij jou graag hierbij. Dit kan veilig op afstand via Microsoft Teams, maar natuurlijk ook persoonlijk, zodra dat weer kan.

Ja, neem contact met mij op over een nieuwe Server!