/>
Alleen het resultaat telt

 

De mogelijkheden van Office 365


Microsoft Office 365 richt zich met haar cloudoplossingen op de nieuwe manier van werken: samen werken aan projecten en bestanden. Dit maakt het voor jou mogelijk om overal, op jouw manier te werken. De cloudservice van Microsoft gaat verder dan alleen Office Online (Word, Excel, PowerPoint, OneNote). Het biedt programma's die ervoor kunnen zorgen dat jouw organisatie sneller, productiever en effectiever te werk kan gaan. Office 365 biedt de mogelijkheid om je organisatie te verbeteren op de volgende onderdelen:

 

Samenwerken

Een goede samenwerking tussen collega’s is essentieel binnen een organisatie. Om dit op een goede manier te stroomlijnen, heeft Office 365 een aantal programma’s ontwikkeld die een bijdrage leveren aan het managen van projecten. We hebben het dan over To-Do, Planner, Project Online en Tasks. Hiermee hou je lopende projecten, resources en teams georganiseerd en op schema.

Om ervoor te zorgen dat medewerkers onderling gemakkelijk kunnen samenwerken, is het handig als zij gezamenlijke bestanden kunnen bekijken en tegelijk aan kunnen passen. Het is wel belangrijk dat de privacy van de medewerker wordt behouden. Daarom kan een scheiding worden gemaakt tussen persoonlijke en zakelijke bestanden. Om dit te realiseren, heeft Microsoft twee programma’s ontwikkeld: OneDrive voor persoonlijke bestanden en SharePoint voor gezamenlijke bestanden.

Medewerkers hebben regelmatig meetings met elkaar om het een en ander te bespreken. Zeker als het om een afspraak gaat met meerdere medewerkers, is het soms lastig een tijdstip in te plannen waarop iedereen aanwezig kan zijn. Met Outlook Calendar heb je iedere dag inzicht in de agenda van je collega’s en kan je dus heel makkelijk een afspraak inplannen!

 

Communicatie

Om ervoor te zorgen dat medewerkers op een efficiënte manier met elkaar kunnen communiceren en hun sociale netwerken gemakkelijk kunnen onderhouden, kan je als organisatie gebruik maken van Outlook Mail, Skype for Business, Teams, Newsfeed en Yammer. Skype en Teams worden vooral gebruikt voor instant messaging, video chat en group chat. Newsfeed en Yammer worden gebruikt voor het onderhouden van sociale netwerken.

 

Small business applicaties

Om het kleine bedrijven gemakkelijker te maken, heeft Microsoft diverse small business applicaties gemaakt:

  • Viseo, voor het op een eenvoudige manier maken van professionele diagrammen.
  • Bookings, een online mobiele app voor bedrijven die services aan klanten aanbieden op basis van een afspraak.
  • StaffHub, een handige app waarmee het mogelijk is om op een eenvoudige manier dagelijkse zaken zoals planning, het ruilen van diensten, verlofaanvragen en aankondigingen te regelen.
  • Flow, voor het maken van geautomatiseerde werkstromen met uw favoriete apps en services.
  • PowerApps, om op een gemakkelijke manier een businessapplicatie te bouwen zonder code te schrijven.
  • Power BI, een handige tool om data te visualiseren.

the periodic table of office 365

 Created by Matt Wade

Benieuwd naar wat Office 365 kan betekenen voor jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken door een mail te sturen naar itbeheer@lucrasoft.nl of te bellen naar 078 - 68 11 505. Laten we samen kijken naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.