/>

Nieuws

Wij houden de actualiteit in ons werkveld scherp in de gaten. Hieronder lichten we het voor jouw relevante nieuws uit en vertellen we over wat er speelt binnen ons bedrijf. De onderhouds- en storingsmeldingen kun je via ons klantenportal volgen.

 

Microsoft stopt met de ondersteuning van basis authenticatie

Virtueel vergaderen doe je zo

Tips voor online en offline samenwerking met de alles in 1 totaal oplossing van Microsoft Teams en Yealink

Welke apparaten heb ik nodig voor board room meetings of video conference?

Optimaliseer de hybride vergaderingen door gebruik te maken van de juiste apparatuur en Teams Room-oplossingen.

Hybride werken – waarom en hoe met Microsoft 365?

Door hybride te werken kun je niet alleen kosten besparen maar verhoog je ook de productiviteit.

Heb je nog een virusscanner nodig als je in de cloud werkt?

Heb je nog een virusscanner nodig als je in de cloud werkt? Ja zeker, laten we deze cliffhanger maar gelijk wegnemen.

Paaseieren zoeken

Vind de paaseieren op de website en ontvang een traktatie.

Nieuwe abonnementen structuur & prijsverhoging Microsoft

Microsoft heeft een nieuwe abonnementen structuur ontworpen om je meer opties te bieden om jouw aankopen af te stemmen op jouw zakelijke behoeften en doelstellingen. Vanaf maart 2022 worden alle Office en Microsoft 365 abonnementen met een maand-tot-maand-termijn verhoogd worden met 20%. De jaarlijkse abonnementen blijven ongewijzigd.

90 miljoen cyberaanvallen op dit kleine stukje aarde

Waar men vroeger bang was om zelf vanaf een schimmige website een ‘Trojaans paard’ te downloaden, zijn cybercriminelen steeds gewiekster geworden met hun technieken. Maar liefst 90 miljoen cyberaanvallen op dit kleine stukje aarde!

REvil cyberaanval: Klanten Lucrasoft niet getroffen

De wereldwijde cyberaanval van REvil wordt een van de grootste genoemd. Klanten van Lucrasoft ICT Beheer zijn veilig. Wat is er gebeurt en welke acties hebben wij ondernomen?

Nieuwsbrief: Maart '21

In de nieuwsbrief van maart '21 alles over onze samenwerking met Dataplace, de lancering van de AFAS app en meer over ons Security Awareness programma.
Redactie
Redactie 15 maart 2021

Samenwerking Dataplace & Lucrasoft ICT Beheer

Sinds deze week zijn we een samenwerking aangegeven met Dataplace om samen maatwerkoplossingen aan te bieden op het gebied van ICT/Cloud.
Wouter van Baardewijk
Wouter van Baardewijk 11 maart 2021

Lek in Microsoft Exchange gedicht, start nu met bewustwordingstraining

Voor alle klanten van Lucrasoft ICT Beheer hebben we een Lek in Microsoft Exchange gedicht. Om het risico op cyberaanvallen te verkleinen adviseren we je een bewustwordingstraject te te starten.

We zijn weer goud

Hij is weer binnen, de Microsoft Partner certificering
Wouter van Baardewijk
Wouter van Baardewijk 8 maart 2021

Zes maanden later... deel drie

Blog over hoe organisaties door Covid-19 de digitale transitie hebben vorm gegeven. Dit is deel 3

Het hoe en waarom van een QuickScan

Een Quickscan is een gratis manier om in kaart te brengen hoe de gezondheid van jouw ICT organisatie ervoor staat en wat het kost om deze beter te maken.

Zes maanden later... deel twee

Blog over hoe organisaties door Covid-19 de digitale transitie hebben vorm gegeven. Dit is deel 2

Zes maanden later... deel een

Veel organisaties zijn de afgelopen maanden versneld digitaal gaan (thuis)werken. Hoe brengen drie verschillende bedrijven het ervan af? Dit is deel 1

4G Internet back-up, voor als het toch misgaat

Stel dat je internetverbinding ermee ophoudt. Plots ben je niet meer bereikbaar voor klanten, en zonder internet is het bijna onmogelijk je werk te doen. Wat nu?

Zakelijke mobiele abonnementen

Wist je dat wij ook zakelijke mobiele abonnementen afsluiten? hiermee profiteer je van onze persoonlijke support en als bestaande klant kan het combineren van diverse pakketten soms voordeliger zijn.

Microsoft stopt met de ondersteuning van Microsoft Office 2010

Vanaf 16 oktober 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning van Microsoft Office 2010. Wie deze software nog gebruikt adviseren wij zo snel mogelijk over te stappen op een alternatief. Het beëindigen van de ondersteuning betekent een beveiligingsrisico voor gebruikers, omdat er geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht en eventuele bugs en beveiligingslekken niet meer worden hersteld.

7 gevaren van verouderde IT die je beter voorkomt

Hackers en verspreiders van ransomware discrimineren niet. Daarbij maakt het niets uit of je een multinational of MKB bedrijf bent. Vooral door verouderde IT loop je extra risico. Voorkom onnodige ellende en schade door deze 7 gevaren tijdig te onderkennen en aan te pakken.

Vijf tips voor efficiënt thuiswerken

Microsofts Office 2019 alleen beschikbaar voor Windows 10

Microsoft heeft bekend gemaakt dat Office 2019, de opvolger van Office 2016, alleen ondersteund zal worden door Windows 10. Dit nieuwe Office-pakket dat in de tweede helft van dit jaar wordt uitgebracht, zal dus niet gebruikt kunnen worden in combinatie met oudere versies van Windows.

Microsoft 365 Teams, dé hub voor elk team.

Microsoft 365 Teams, dé hub voor elk team.

Je bent toch zeker geen piraat!?

Voorkom boetes voor het niet op orde hebben van de software licenties binnen je organisatie

Verhuizen

Verhuizing op de planning staan? Gebruik het om te vernieuwen en innoveren op IT gebied. Projectmanager Frank vertelt je over de mogelijkheden en geeft tips om van je verhuizing een succes te maken.

Scoor jij al 2 uit (minimaal) 3?

Maak gebruik van twee-stap verificatie als extra laag beveiliging voor je systemen en/of transacties.

Komkommertijd.. maar blijf scherp!

Blijf scherp op berichten waarmee cybercriminelen je inloggegevens proberen te achterhalen. Daarnaast nieuwe functionaliteit in Office 365 Outlook en Teams.

Wachtwoorden binnen een paar seconden gekraakt

Nog steeds staan wachtwoorden als ‘123456’ en ‘qwerty’ bovenaan de lijst van meest gebruikte wachtwoorden. Dergelijke zwakke wachtwoorden kunnen door kwaadwillenden in minder dan een seconde(!) gekraakt worden. Toch lijkt nog steeds niet iedereen zich bewust van de risico’s van het gebruik van zwakke wachtwoorden.

Vijf tips om het maximale uit jouw emailhandtekening te halen

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoeveel e-mails er vanuit jouw bedrijf worden gestuurd? Een kantoormedewerker verstuurt gemiddeld zo’n 40 e-mails per dag. Met de juiste e-mailhandtekening versterk je je identiteit en professionaliteit en draag je bij aan de conversie.

Voorbereid op de toekomst met Microsoft 365

Wordt jouw zakelijke e-mail nog niet getoond op je laptop, smartphone en tablet? Kan jij nog niet overal op elk apparaat bij de data van je organisatie? Werkt jouw organisatie nog niet met Microsoft 365? Loopt jouw mailbox over met spamberichten? Dan is het tijd om over te stappen...

Microsoft (Tech) Scam

Wij zijn zojuist zelf gebeld door een zogenaamde medewerker van Microsoft. Gelukkig hadden we op tijd door dat er sprake was van een scam. We vertellen je graag hoe deze scam in zijn werk ging, zodat je extra alert kan zijn wanneer jou iets dergelijks overkomt.

Wifi-netwerken gehackt door lek in beveilig-ing

Een Belgische onderzoeker heeft afgelopen week een lek gevonden in de technologie van wifi-netwerken. Er is sprake van een ernstig lek dat het mogelijk maakt om cookies en wachtwoorden van websites uit te lezen via je internetverbinding.

Microsoft stopt met de ondersteuning van Office 2007

Vanaf 10 oktober 2017 stopt Microsoft met de ondersteuning van Office 2007. Wie nog gebruik maakt van deze software raden wij aan zo snel mogelijk over te stappen op een alternatief. Het beëindigen van de ondersteuning betekent een beveiligingsrisico voor gebruikers, omdat er geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht en eventuele bugs en beveiligingslekken niet meer worden hersteld.

Joan: dé assistent voor de reservering van ruimtes

Het bekijken van de beschikbaarheid van een ruimte of het boeken ervan is dankzij Joan super eenvoudig. Je voorkomt dubbele boekingen en wordt niet gestoord tijdens een vergadering. Met het ruimtereserveringssysteem zorg je ervoor dat je je volledig kan focussen op de vergadering.

Windows updates: Patch Management systeem

Onlangs heeft de afdeling IT Beheer een update van het Patch Management systeem uitgevoerd. Dit systeem zorgt ervoor dat Windows updates worden uitgerold. Als gebruiker krijg je een pop-up met de vraag je computer te herstarten. In een tijd waar cybercriminelen veel actief zijn, zijn veel van onze klanten geneigd snel op de ‘nee’-knop te klikken. Wij leggen je in dit artikel uit waar deze pop-ups vandaan komen en wat je ermee moet doen.

Office 365: De nieuwe manier van (samen) werken

Microsoft Office 365 richt zich met haar cloudoplossingen op de nieuwe manier van werken: samen werken aan projecten en bestanden. Dit maakt het voor jou mogelijk om overal, op jouw manier te werken.

Weer de baas over eigen data

Bedrijven verzamelen steeds meer (persoonlijke) data over de consument. Privacy houdt ons anno 2017 dan ook steeds meer bezig. Over een jaar gaat de nieuwe privacywet in welke geldt voor heel Europa. Deze nieuwe privacywet regelt hoe bedrijven moeten mogen omgaan met de data die zij verzamelen over hun klanten.

Waarschuwing IT Beheer: Ransomware aanvallen

We hebben de afgelopen tijd al vaker gewaarschuwd voor ransomware aanvallen. Afgelopen weekend was het weer raak. Het gaat hier om de zogenaamde Wana Decrypt)r 2.0-ransomware die computersystemen wereldwijd aan gevallen heeft.

De voordelen van het werken met cloud-diensten

Het werken in de cloud is dé trend van dit moment. Niet vreemd dus dat steeds vaker de vraag rijst wat de cloud op kan leveren voor jou als ondernemer. Wij geven het antwoord!

Slamming steeds groter probleem voor ondernemers

Kleine ondernemers en zzp’ers zijn steeds vaker het slachtoffer van ‘slamming’, ofwel ‘lijnkaping’. Ongewild en onder valse voorwendselen wordt de ondernemer overgezet naar een andere aanbieder van zakelijke telefonie. Om dit ongedaan te maken is vaak een complex, tijdrovend en duur juridisch proces.

Nieuwe Cloud: Waarom?

Systemen kunnen altijd slimmer. We blijven bij Lucrasoft goed op de hoogte van de laatste technieken en innovaties, zodat we jou en je organisatie beter kunnen helpen met optimaal werkende systemen. Daarom gaan we de komende tijd ons Cloudplatform bijwerken op basis van de laatste technieken en inrichtings-methoden.

Security audit (ransomware) bij Scandia Gear

Wij hebben een security audit uitgevoerd, zodat Scandia Gear zich kan verweren tegen cyberaanvallen zoals ransomware. De bedreigingen en risico's zijn bekeken en de er is een advies uitgebracht voor de inrichting van het netwerk.

Verbeter de performance van je IT-middelen

Je organisatie verandert en daarom stel je steeds andere eisen aan de IT-middelen die je gebruikt. Weten wat de performance van de systemen in jouw organisatie is?

Einde cookiemelding

Tijdens het browsen worden we overladen met cookiemeldingen. Naast dat deze meldingen nauwelijks effectief zijn, zorgen ze voor onnodige last bij zowel gebruikers als bedrijven. Als het aan de Europese Commissie ligt, verdwijnt de cookiemelding daarom in de huidige vorm.

Het gemak van Office 365 Planner

Office 365 Planner is gemakkelijk in gebruik en te starten met één klik vanuit het Office 365-startprogramma. Van hieruit kun je eenvoudig nieuwe plannen maken, teams samenstellen, taken toewijzen en de status van deze taken bijwerken.

Waarschuwing: nieuwe variant ransomware ontdekt

Er is een nieuwe ransomware variant ontdekt die door middel van een innovatief systeem de kans op infecties verhoogt. De software maakt aanvallers van slachtoffers door een piramidespel-stijl korting te bieden.

Nieuwe chatdienst van Office 365: Teams

Microsoft heeft in 2016 een chatdienst gepresenteerd, die begin 2017 wordt gelanceerd: Teams. De chatdienst maakt deel uit van het Office 365 zakelijke pakket, dat onder meer toegang biedt tot Word, Excel, Outlook en Planner. Wij hebben er al even mee kunnen werken in de preview en vanaf 2017 is Teams beschikbaar voor alle gebruikers van Office 365.

Boefproof

De overheid is een campagne gelanceerd om bewustzijn te creëren over het belang om apparaten zo goed mogelijk te beveiligen. Op de website maakhetzeniettemakkelijk.nl vind je een aantal goede tips.

Leaseweb & Lucrasoft IT Beheer team-up!

Het is de visie van onze ICT groep dat je het beste team bouwt als iedereen doet waar hij goed in is. Daarom zijn wij continu op zoek naar partnerschappen. We zijn daarom ook trots toegetreden te zijn tot het LeaseWeb Solution Partner Network!

Vijf redenen om over te stappen naar de cloud

Lager IT-budget, minder verloren tijd, stabiele kosten, meer flexibiliteit en betere beveiliging

Waarschuwing IT Beheer: grote phishing-campagne

Cybercriminelen hebben recent op grote schaal e-mails verstuurd met malware naar Nederlandse bedrijven. Deze e-mails doen je geloven dat je een factuur moet betalen. Het bijgevoegde bestand bevat een virus en besmet je computer.

Pas op voor oplichters!

Cybercriminelen gebruiken in hun berichten vaak de naam van bekende bedrijven om u er van te overtuigen dat het een echte email, nieuwsbrief of zelfs telefoontje is. Van Microsoft kregen wij het bericht dat hun naam op dit moment veel gebruikt wordt om persoonlijke gegevens te achterhalen om zo geld te verdienen.

Wijzigingen telecomwet: zakelijke klanten

In navolging van de wetgeving voor particuliere telecomcontracten zijn nu zakelijke klanten aan de beurt. Vanaf 1 oktober 2016 komt het stilzwijgende verlengen van telecomcontracten te vervallen.

Een scherpe samenwerking met SHARP

Samen met Sharp bieden wij nu een totaalpakket voor al je scan- en printapparatuur. Heb jij al weleens kritisch naar de kopieer, print en scan apparatuur binnen je bedrijf gekeken? Veelal kan hier flink op worden bespaard. We denken hierin graag met je mee om voor jouw organisatie de beste oplossing te vinden en processen te versnellen!

Domeinnaam-fraude

Bij domeinnaamfraude wordt een ondernemer onder druk gezet om snel een domeinnaam te registeren. Er wordt gedreigd met van alles, en aan het eind van de rit zit u met hoge kosten opgezadeld.

Microsoft lanceert een Windows 10 update

Microsoft lanceert een update van Windows 10 gratis (althans, in veel gevallen), snel updaten dus! Of toch niet? Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden.

Extra nieuwsbrief Ransomware

Laat uw data niet gijzelen door ransomware, lees alles over deze nieuwe vorm cybercrime leest u in onze extra nieuwsbrief.

BLOG: Cloud beheer

Het gebruik van Clouddiensten is fantastisch! Toch? Overal en altijd toegang tot alles wat je nodig hebt op het device dat je op dat moment gebruikt. Loop ik hier door het pand en is er iets dat onderhoudt vraagt? Even een foto schieten en seconden later staat hij automatisch op mijn laptop....

Hoe houd jij je bedrijf draaiende

Als jouw ICT partner zijn wij gelukkig goed voorbereid op thuiswerken. Wil jij weten hoe wij dat doen? Of heb je hulp nodig bij het organiseren van thuiswerken voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze Servicedesk.

Bescherm de RDP-systemen tegen ransomware

In dit blogartikel delen we adviezen hoe je jouw RDP-systemen kunt beveiligen. De aanleiding hiervoor is een nieuw onderzoek van onze security partner ESET.

Eerste hulp bij een cyber aanval of hack

We hopen dat je het nooit mee maakt: een cyberaanval of een hack van de bedrijfssystemen. Wat als het je toch overkomt? Dat vertellen we in dit artikel.

Zo krijg je de organisatie mee bij een overgang naar een nieuw systeem

De overgang naar een nieuw systeem is niet alleen technische aangelegenheid. Hoe ga je hiermee om als je wilt innoveren of automatiseren?

Overstappen naar de cloud: vrijwel alle mkb-bedrijven doen het óf overwegen het

Veiligheid wordt bij werken in de cloud door aanbieders aangeprezen als een belangrijk voordeel, maar hoe veilig is werken in de cloud? Wij vertellen het in dit artikel!

Herken phishing mails in 3 stappen

Herken phishing mail in 3 stappen en maak jouw organisatie weer een stukje veiliger!

Security, security en wat we nog meer over security schreven

Veiligheid wordt bij werken in de cloud door aanbieders aangeprezen als een belangrijk voordeel, maar hoe veilig is werken in de cloud? Wij vertellen het in dit artikel!

Eenvoudig bestanden delen, je gegevens op een veilige plek en effectief samenwerken:

De drie grote voordelen van werken met OneDrive voor bedrijven.

Het ABC van hybride vergaderen