IMBV onderstreept de voordelen van werken in de cloud

Geen hoge kosten meer voor opslag en onderhoud

IMBV ondersteunt rederijen met allerlei technische diensten wanneer hun aan schepen een haven aandoen. De samenwerking tussen IMBV en Lucrasoft gaat al even terug en het meest recente project dat we samen deden is de overstap naar het werken in de cloud. We spraken hierover met Lisa Chiu, Commercieel Manager bij IMBV. Voorheen zijn er al gesprekken geweest om de overstap naar de cloud te maken. Begin 2019 werd de overstap gerealiseerd en werd de traditionele server vervangen. Volledig geïntegreerd met het boekhoudsysteem en applicaties zoals Microsoft Office 365 en Teams voor de samenwerking tussen collega’s.

Dankzij innovatieve technologieën overwegen steeds meer bedrijven om IT geheel of gedeeltelijk in de cloud te plaatsen. Door te werken in de cloud hebben bedrijven geen omkijken meer naar het updaten van software of het investeren in extra opslagcapaciteit. Lucrasoft helpt bedrijven als IMBV om de overstap naar de cloud te versoepelen en neemt het beheer uit handen. De kostenbesparing komt terug in de support, onderhoud en back-up in vergelijking met lokaal werken en een traditionele server op locatie.

In ons bedrijf staat groei en toekomstbestendig ondernemen centraal. Voor ons was begin dit jaar het moment aangebroken om de overstap naar de cloud te maken.

Digitalisering van bedrijfsprocessen

Chiu over de samenwerking met Lucrasoft: “Op de locatie in Capelle aan den IJssel werken we met een team van 11 mensen. Tot voor kort werkten wij met een lokale server. Bij ons was het niet de vraag of we in de cloud gingen werken, maar wanneer. Vragen die we hadden op het gebied van opslag, security en privacy werden door onze contactpersoon bij Lucrasoft zorgvuldig behandeld. Samen kwamen we tot de conclusie dat de kosten die we maakten in de huidige situatie niet rendabel waren. In ons bedrijf staat groei en toekomstbestendig ondernemen centraal. In de loop der jaren werd cloud een bekend begrip en een nieuwe vorm van werken en samenwerken. Om er zeker van te zijn dat de hype niet van korte duur was, hebben we deze beweging eerst aangekeken en research gedaan. Voor ons was begin dit jaar het moment aangebroken om de overstap naar de cloud te maken.”

IMBV wilde graag het werkproces verbeteren en versnellen. Het digitaliseren van de bedrijfsprocessen is een enorm voordeel van werken in de cloud. Lucrasoft heeft de server vervangen en de migratie naar de cloud volledig verzorgd en begeleid. De implementatie met Microsoft Office 365 en de koppeling met het boekhoudsysteem waren de volgende stap. Het team van IMBV werkt nu veilig samen in de cloud. Zonder hoge kosten voor opslag en back-ups, maar met de kennis van 99.9% uptime en altijd en overal beschikbaarheid tot data.

Ook overstappen op werken in de cloud?

Opzoek naar advies?