Wil jij dat jouw e-mails nog aankomen?

Onderneem dan nu actie! Want Microsoft heeft aangekondigd e-mails van kwetsbare Exchange-servers te gaan vertragen en uiteindelijk te gaan blokkeren.

Wat zijn (kwetsbare) Exchange-servers?

Een Exchange-server is een e-mail server van Microsoft. Het wordt gebruikt om e-mails, contactpersonen etc. te beheren en de te delen. Met zo’n server kun je e-mails versturen en ontvangen.

Niet-ondersteunde en ongepatchte Exchange-servers zijn kwetsbare Exchange-servers. Dit houdt in dat deze al 90 dagen lang niet over de laatste beveiligingsupdates beschikken.

Het is belangrijk om regelmatig updates en patches uit te voeren op jouw on-premises Exchange server. Dit zorgt ervoor dat de server up-to-date is met de laatste beveiligingspatches en -updates, wat de kans op een cyberaanval aanzienlijk kan verminderen.

Waarom gaat Microsoft deze e-mails blokkeren?

In de moderne digitale wereld is het blokkeren van e-mails op kwetsbare on-premises Exchange servers een essentiële stap om de veiligheid en integriteit van jouw bedrijfsgegevens te waarborgen.

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat jouw fysieke server goed beveiligd is tegen verschillende soorten aanvallen, zoals phishing, malware, spam en andere vormen van cyberaanvallen.

Het vertragen en blokkeren van e-mails is een effectieve manier om deze beveiliging te verbeteren.

Wat moet je doen?

  • Ben je klant van Lucrasoft ICT Beheer, dan hoef jij je geen zorgen te maken. Uiteraard zorgen wij ervoor dat jouw server up-to-date is of wij hebben je al begeleid met de overstap naar de cloudservice van Microsoft 365 waardoor je geen fysieke server meer hebt.
  • Controleer de meldingen in jouw eigen Microsoft Message Center om te achterhalen of Microsoft jouw server als kwetsbaar beschouwd.
  • Zet een patch schema op waarbij je minimaal elke 3 maanden controleert of je op de laatste Cumulative Update draait. Klik hier voor meer informatie.
  • Of overweeg de overstap te maken naar Microsoft 365.

Ben jij benieuwd wat Lucrasoft ICT Beheer voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact op!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Door jou en jouw organisatie eerst te leren kennen, kunnen we een oplossing bieden die écht bij je past. Wij hechten veel waarde aan samenwerken, dus laten we eerst een kop koffie drinken en de kennismaking starten!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top