We hebben de afgelopen tijd ontzettend veel over security, awareness en cybercriminaliteit geschreven. Het blijkt keer op keer dat het ook belangrijk is om aandacht aan dit onderwerp te besteden. Daarom zetten we graag alle blogs voor jou op een overzichtelijk rijtje.

Cyberaanval en hacks

Zo kwamen we bij het maken van het blog 90 miljoen cyberaanvallen op dit kleine stukje aarde achter de exacte hoeveelheid aanvallen er dagelijkse wereldwijd plaatsvinden. Deze worden door Microsoft real-time gemonitord. Daarnaast vertellen we in dit artikelen over wat we zoal zien op cybercrimineel gebied en natuurlijk algemene maatregelen die je kunt treffen. Lees hier het artikel

Eerste hulp bij een cyberaanval of hack gaat in op de eerste, kritische stappen die jij moet nemen als een cybercrimineel jouw systemen probeert binnen te komen of al binnen is.

De wereld was in shock door de mega hack van groep REvil. Gelukkig waren wij en onze klanten veilig. In deze update legden we uit wat er aan de hand was en welke acties wij hebben gedaan. Lees het bericht hier terug.

Security onderzoek

Onze securitypartner ESET attendeerde ons op hun nieuwste onderzoek. Daaruit bleek dat de helft van de ransomware incidenten in het Nederlandse mkb een oorsprong hebben in slecht beveiligde RDP-systemen (Remote Desktop Protocol). In dit artikel leggen we uit wat er gaande is en hoe jij jouw organisatie hiertegen kan beschermen.

Documentatie van apparaten

Het documenteren van apparaten is een preventiemaatregel waarop we graag dieper inzoomden. Wat is het en wat heb je eraan. Documentatie is eigenlijk voor iedere organisatie belangrijk die apparaten heeft die verbonden zijn met het internet (laptops, PC’s, telefoons, tablets etc.). Kortom: eigenlijk bijna alle bedrijven. 

Veiligheid van werken in de cloud

Maar daar houdt het nog niet op! Overstappen naar de cloud is iets dat vrijwel alle mkb-bedrijven doen of op dit moment overwegen. De security wordt vaak aangeprezen als een van de belangrijkste redenen. In dit artikelen leggen we uit óf dat waar is en waarom. Nieuwsgierig? Klik hier om het artikel te lezen.

Phishing mail herkennen

Tot slot hebben we voor de whitepaper ‘Phishing mail – herken phishing in 3 stappen’ een duik genomen in phishing. We hebben een lijntje uitgegooid naar onze dochteronderneming Simplr-IT die drie stappen hanteert. In dit blogbericht lees je al enkele tips én kun je direct ze whitepaper vinden. Geen zorgen, deze link is betrouwbaar!

Altijd weten wat jij moet doen tegen cybercriminelen?

Ondanks deze hoeveelheid artikelen is er nog altijd zo veel meer over security te vertellen. Nieuwe technieken van criminelen, nieuwe middelen, andere maatregelen en ga zo maar door. We blijven daarom ook over security schrijven zodat jij jouw organisatie veiliger kan maken. 

Dus wil je altijd op de hoogte blijven over security nieuws en onze blogs, whitepapers en meer over maatregelen die jij kunt nemen? Ga onze pagina dan zeker volgen!

Ben jij benieuwd wat Lucrasoft ICT Beheer voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact op!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Door jou en jouw organisatie eerst te leren kennen, kunnen we een oplossing bieden die écht bij je past. Wij hechten veel waarde aan samenwerken, dus laten we eerst een kop koffie drinken en de kennismaking starten!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top