LOVK

“In het tevredenheidsonderzoek onder medewerkers werd letterlijk genoemd: we zijn zo blij dat Lucrasoft ICT Beheer nu onze ICT-partij is. Zij zijn een verlengstuk geworden van onze medewerkers.” 

In deze case vertelt Lienke van Dijk, Coördinator Afstandsonderwijs en Innovatie LOVK, over de nieuwe server en verhuizing in 2018.

Het bedrijf

LOVK is dé organisatie voor onderwijs aan jonge, varende kinderen, heeft vijf eigen ligplaatsscholen en werkt samen met ruim 200 scholen in Nederland. De ontwikkeling van een kind moet worden geregistreerd en inzichtelijk zijn voor andere leerkrachten.

Onze taak

Vanuit de hoofdlocatie werkten collega’s via een server, maar de andere locaties werkten met eigen opslag zoals externe harde schijven. Lucrasoft ICT Beheer heeft er voor gezorgd dat iedereen op één server kan werken. Daarnaast hebben we de verhuizing naar Dordrecht op IT-gebied volledig uit handen genomen.

De rol van ICT binnen LOVK

Varende kinderen kunnen bij de eigen ligplaatsscholen of aangesloten scholen groepsonderwijs volgen en daardoor wennen aan het groepsgevoel. Omdat er veel mensen betrokken zijn bij de begeleiding van het schipperskind is het belangrijk dat de ontwikkelingsgegevens voor iedereen toegankelijk zijn; de mentor, ouders en leerkrachten.

Er is daarom besloten om een beveiligde server op te zetten waarop iedereen kan werken. Dit beschermt de gegevens, maar zorgt er ook voor dat  mentoren, ouders en leerkrachten op een effectieve manier kunnen samenwerken.

De samenwerking

“Lucrasoft ICT Beheer is enorm servicegericht. Ze zijn 24/7 beschikbaar voor spoed en er staat altijd iemand voor je klaar om je verder te helpen. Ze denken graag met je mee en hebben ons geholpen onnodige kosten te besparen.” 

- Lienke van Dijk, Coördinator Afstandsonderwijs en Innovatie LOVK

De verhuizing

Lienke van Dijk: "Toen de basis op orde was, ging vrij snel de verhuizing naar Dordrecht van start. Op dat moment dacht ik meteen aan Lucrasoft ICT Beheer om deze verhuizing op IT-gebied te regelen. Zij namen alles uit handen en stemden met andere partijen af wie wat zou regelen. Oude computers zijn vervangen en afgevoerd. Op de dag van de verhuizing is alles nog aangesloten. De volgende dag konden medewerkers gewoon werken."

Onbeperkt vragen stellen

“Over het algemeen hebben medewerkers van LOVK geen technische achtergrond. Hierdoor is het voor hen belangrijk is dat als zij vastlopen of vragen hebben ze deze meteen kunnen stellen. In het verleden moesten de medewerkers (technische) vragen opsparen. Sinds de samenwerking met Lucrasoft ICT Beheer kunnen alle 20 medewerkers onbeperkt vragen stellen aan de supportafdeling, waardoor zij snel weer verder kunnen met hun dagelijkse werkzaamheden.”

Een spannend proces

"Het was voor ons een spannend proces, om met een nieuwe ICT partij in zee te gaan. Maar dit bleek een goed besluit te zijn. Ze namen de tijd voor ons, kwamen regelmatig op locatie en ze hielden ons continue op de hoogte van de stand van zaken. Alles is in kaart gebracht, waardoor ze precies wisten wat we zochten en wat we nodig hadden. Ze komen afspraken na, vertellen de impact op je organisatie en hoe dit naar de medewerkers moet worden gecommuniceerd. Doordat Lucrasoft ICT Beheer zo proactief is, hebben we enorm veel vertrouwen gekregen en zijn we weer volop gaan innoveren."

Wil jij net als LOVK samenwerken met een ICT Partner?

Laat ons een gratis Quickscan uitvoeren. Zo kom je te weten waar de verbeterpunten en eventuele bedreigingen zitten.

Ben jij benieuwd wat Lucrasoft ICT Beheer voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact op!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Door jou en jouw organisatie eerst te leren kennen, kunnen we een oplossing bieden die écht bij je past. Wij hechten veel waarde aan samenwerken, dus laten we eerst een kop koffie drinken en de kennismaking starten!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top