Wij spreken voor dit interview met Tim Bakker. Van origine metaalbewerker, maar nu sinds bijna 5 jaar in dienst bij Forceertechniek Koolmees (verder te noemen als Koolmees), eerst als werkvoorbereider en engineer en nu sinds 1 jaar als ICT-medewerker.

“Pottenbakken van metaal, zo kan je forceren ook wel uitleggen” vertelt de vriendelijke Tim Bakker als hem wordt gevraagd wat Koolmees nu eigenlijk doet.

Koolmees is opgericht is 1946 in Rotterdam, nu gevestigd te Zwijndrecht en er werken zo’n 45 medewerkers.

Zij maken van alles van en voor de metaal industrie en werken daarbij samen met bedrijven over de hele wereld. Producten waaraan je kunt denken zijn zoal verkeersborden, verwarming units, bbq houtskoolbranders, stralingskappen terraswarmers, lampenkappen etc). Koolmees is begonnen met forceren maar vindt het belangrijk de klant volledig te kunnen ontzorgen. Daarvoor is in de loop der jaren, die dienstverlening uitgebreid en bieden zij een totaalpakket naast het forceren:

-          Persen

-          Lassen en solderen

-          Lasersnijden en zetten

-          Assembleren

-          Verspaning

-          Logistiek

 

Klanten komen soms met ideeën die nog niet zijn uitgewerkt of zijn geschetst op een blocnote. Met de klantgerichte houding en vergaande digitalisering helpt Koolmees hun met het maken van werktekeningen en de volledige uitvoering. Elke werkplek en elke machine heeft hiervoor programmatuur nodig en daarbij is een goede netwerkverbinding en WIFI in de werkplaats onmisbaar geworden.

“Met de overgang naar de cloud met Lucrasoft ICT Beheer is onze ICT-infrastructuur verbeterd.”

Daar waar er eerst nog werd gewerkt met VPN verbindingen en haperende WIFI, zit Koolmees nu bijna volledig ‘in de cloud’. Een aantal (laser) softwaresystemen draait nog op lokale servers maar het grootste gedeelte van de werkzaamheden zijn gemigreerd naar Microsoft 365. De gehele werkplaats is aangepakt en voorzien van goed werkende WIFI.

“Voordelen van werken in de cloud zijn, dat het aantal switches drastisch is afgenomen, back-ups niet meer fysiek hoeven te worden gerouleerd, dat alles goed aansluit op het nieuwe ERP pakket Business Central en dat er altijd een support afdeling voor je klaarstaat voor de complexere ICT vragen.” Lucrasoft ICT Beheer ondersteunt Tim bij probleemgevallen die hij niet zelf kan oplossen en zorgt voor de inkoop van de juiste hardware.

Veilig omgaan met je gegevens

“Met het werken in de cloud kun je overal en altijd bij je bestanden.“ Dat was voor de medewerkers wel even wennen, toen er MFA* werd geïmplementeerd én er een timer ingesteld werd op het vergrendelen van de pc.

De overgang naar de cloud is door Koolmees zelf begeleid nadat Lucrasoft ICT Beheer de migratie had voorbereid en uitgevoerd. Met klein groepjes in de kantine, werd uitgelegd hoe je kan werken in Microsoft Teams in plaats van de traditionele Verkenner. Ook is er uitleg geweest van SharePoint en OneDrive. Tim maakt regelmatig kenbaar dat er vele extra mogelijkheden zijn in Microsoft 365 en laat medewerkers weten die te kunnen gebruiken zoals o.a. Tasks/ToDo.

Succesvolle samenwerking

De implementatie van cloud werken is succesvol te noemen en de oude servers zijn offline gehaald. In het begin moesten de medewerkers wennen maar kort erna waren er al niet meer zoveel vragen. Tim is tevreden over de samenwerking met Lucrasoft ict Beheer. De kennis die wordt meegebracht is goed. Hij heeft het gevoel dat hij met ieder probleem bij hun terecht kan. Vaak worden zaken gelijk opgepakt en tijdens de implementatie is er altijd voor gezorgd dat deadlines zijn gehaald.

*MFA staat voor Multi Factor Authenticatie. Hiermee wordt bedoeld, dat aanmeldingen op een apparaat goedgekeurd moeten worden vanaf een ander (mobiel) apparaat. Met bijvoorbeeld pushmeldingen, biometrie of eenmalige wachtwoordcodes. Hierdoor verhoog je de beveiliging van je accounts van Microsoft en dus ook je gegevens in de cloud.

 

Ben jij benieuwd wat Lucrasoft ICT Beheer voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact op!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Door jou en jouw organisatie eerst te leren kennen, kunnen we een oplossing bieden die écht bij je past. Wij hechten veel waarde aan samenwerken, dus laten we eerst een kop koffie drinken en de kennismaking starten!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top