Penetratietesten (pentest) en kwetsbaarheidsscans zijn essentieel voor de veiligheid van jouw bedrijf

Stel je voor dat je je auto naar de garage brengt voor een APK-test om ervoor te zorgen dat alles optimaal functioneert. Op dezelfde manier zijn penetratietesten (pentest) en kwetsbaarheidsscans essentiële tools voor de veiligheid van jouw bedrijf in de digitale wereld.

In dit artikel leggen we je graag uit wat deze onderzoeken inhouden en waarom ze belangrijk voor je zijn.

Pentesten (penetratietesten)

Dit is als een realistische simulatie van een echte cyberaanval op jouw systemen. Hiermee identificeren we bekende zwakke plekken en testen we complexe zaken. Het geeft je inzicht in hoe jouw systemen reageren op een aanval en onthult potentiële risico's die anders onopgemerkt blijven.

Kwetsbaarheidsscans (vulnerability scanning)

Dit is een geautomatiseerd proces dat zoekt naar bekende zwakke plekken zoals verouderde software en misconfiguraties. Dit is snel en efficiënt is en brengt je netwerk, apparaten en de kwetsbaarheden in beeld.

Waarom zou je beide moeten uitvoeren?

Door zowel pentesten als kwetsbaarheidsscans (vulnerability) uit te voeren, krijg je een gedetailleerd overzicht van je netwerk, apparaten en de veiligheid van de afzonderlijke apparatuur. Je ontdekt niet alleen de bekende problemen, maar ook onverwachte risico's die je systemen kunnen bedreigen. Met een pentest komt daarnaast naar boven of er geen complexe lekken zijn, waar je niet aan gedacht hebt.

Het is als het hebben van een gedetailleerde kaart van je beveiligingslandschap, waardoor je de juiste maatregelen kunt nemen om je bedrijf te beschermen.

Net zoals je je auto regelmatig laat controleren voor optimale prestaties, is het cruciaal om je bedrijf regelmatig te laten testen om cyberbedreigingen het hoofd te bieden.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Neem gerust contact met ons op. We werken samen met gespecialiseerde partijen om onafhankelijk onderzoek uit te laten voeren.

We hechten veel waarde aan de uitkomsten van dit onderzoek, omdat dit ons in staat stelt om de beveiliging van jouw omgeving verder aan te scherpen.

Jouw veiligheid is onze prioriteit, en we blijven betrokken bij elke stap om ervoor te zorgen dat je bedrijf beschermd blijft in de snel veranderende digitale wereld.

Ben jij benieuwd wat Lucrasoft ICT Beheer voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact op!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Door jou en jouw organisatie eerst te leren kennen, kunnen we een oplossing bieden die écht bij je past. Wij hechten veel waarde aan samenwerken, dus laten we eerst een kop koffie drinken en de kennismaking starten!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top