Maak kennis met Rudolf Schot, Project engineer

Van Poppodium naar IT

Mijn weg naar de IT heeft een andere route afgelegd dan veel van mijn collega’s. Na de basisschool en de Mavo ben ik ICT gaan studeren in Roosendaal. Na het eerste studiejaar moest ik een richting kiezen: applicatiebeheer, systeembeheer of techniek/infrastructuur. 

Keuzes
Mijn keuze viel op infrastructuur, maar helaas stopte deze opleiding na het tweede jaar. Wederom stond ik op een kruispunt. Opnieuw beginnen zag ik niet zitten en daarom maakte ik de overstap naar Elektrotechniek.

In het vierde jaar was het tijd om een stageplek te zoeken. Tijdens een lang gesprek bij een podiumbouwer, specialist in het opbouwen van poppodia, ontdekte ik dat mijn interesse niet bij elektrotechniek lag, maar meer bij kleine elektronica zoals computers. Deze lieve man belde toen zijn IT leverancier en zodoende ben in de ICT ingerold.

Vleugels uitslaan

Mijn stage mondde uit in een bijna tien jaar durend dienstverband en was het tijd om mijn vleugels uit te slaan. Ik kwam terecht bij een Truck & Trailer met zeven vestigingen en 150 man personeel waar ik als IT-beheerder verantwoordelijk was voor de IT-infrastructuur, werkplekken en centrale omgeving. Toch merkte ik na drie jaar dat er niet meer zoveel te leren viel in deze functie. Na een overstap en later een overname van dit bedrijf voelde ik dat ik niet meer op mijn plek zat.

Goede tip

Via verschillende personen, onafhankelijk van elkaar, werd ik getipt over Lucrasoft. Op dat moment waren er geen openstaande vacatures, maar toch stuurde ik een open sollicitatie. Binnen enkele dagen kreeg ik al bericht van Wouter met een uitnodiging voor een gesprek.

Om een lang verhaal kort te maken: inmiddels werk ik alweer enige tijd bij Lucrasoft ICT Beheer. Vanaf het begin voelt het alsof ik in een warm bad terecht ben gekomen. Ik hoop dan ook nog vele jaren met veel plezier te kunnen bijdragen aan deze mooie organisatie.

Buiten werktijd

En op een vrije dag? Dan ga ik graag uit eten, sporten en/of genieten van een biertje. Ook alles met racing kun je een grote hobby noemen van mij: simulator racing met en tegen vrienden of lekker thuis Formule 1 kijken.

Kom eens kennismaken!

Op zoek naar een nieuw team?

Ben je op naar een nieuw team? Stuur Wouter dan een berichtje en kom eens kennismaken!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top