Maak kennis met Eric Hardenbol, System Engineer

Een gevoelsmens met een kritisch-creatieve blik

Hoewel ik al heel mijn leven met computers bezig ben, is de ICT pas echt in 2017 in mijn leven gekomen toen ik na jarenlang werken als freelance-communicatieconsultant op zoek was naar een nieuwe uitdaging en een traineeship begon bij een IT-bedrijf.

Gevoelsmens
Na mijn verhuizing naar Breda, drie jaar later, was ik op zoek naar iets nieuws in de buurt waar ik een logische volgende stap kon zetten. Ik heb in die tijd aardig wat sollicitatiegesprekken gevoerd, maar Lucrasoft ICT Beheer sprong er eigenlijk direct bovenuit. Hier kreeg ik een enorm fijn gevoel en als gevoelsmens heb ik met mijn hart voor deze werkplek gekozen.

 

Start van de dag

Als System Engineer begint mijn dag met onderzoeken of er ergens iets niet pluis is. Denk aan een server die wellicht offline is of een back-up die niet heeft kunnen voltooien. Gelukkig hoeven we dat niet allemaal handmatig in het oog te houden aangezien ons monitoringssysteem vertelt of er iets aan de hand is. 

Kritisch-creatieve blik

De rest van de dag houd ik mij bezig met het oplossen van incidenten en uitvoeren van verzoeken van klanten. Dit kan van alles zijn, van een nieuw account aanmaken tot het oplossen van een storing aan de wifi. Daarnaast kijk ik graag met een kritisch-creatieve blik. Waar kan iets beter? Hoe zou ik het efficiënter kunnen maken? Welke problemen kan ik alvast oplossen vóórdat ze ontstaan? Het geeft mij enorm veel energie om aan iets te bouwen, oplossingen te verzinnen die ons en de klant tijd en geld kunnen besparen.

Vriendengroep

Werken bij Lucrasoft is voor mij een mooie nieuwe uitdaging, een beetje een sprong in het diepe waar ik gigantisch veel leer en hopelijk zelf ook iets nieuws meeneem. Het team is echt heel tof. Vanaf dag één voelt het als een vriendengroep van mensen die elkaar uitdagen maar ook voor elkaar zorgen.

Buiten werktijd ben ik hier te vinden
In mijn vrije tijd vind je me op verschillende plekken, maar vaste plek is toch wel in de keuken! Met een muziekje en eventueel een glaasje wijn erbij. Daarnaast houd ik enorm van schrijven en moet ik werkelijk alles lezen wat maar bij me in de buurt komt. Om al die indrukken en informatie vervolgens te verwerken wandel ik graag in nieuwe steden of natuurgebieden.

Verder ben ik niet vies van een wedstrijd voetbal, squash of badminton. Als er tijd over is, ben ik lekker aan het gamen en kan ik erg fanatiek worden van een bordspel, met name de strategische en complexere spellen.

Kom eens kennismaken!

Op zoek naar een nieuw team?

Ben je op naar een nieuw team? Stuur Wouter dan een berichtje en kom eens kennismaken!

Op deze website gebruiken we tools om de website te verbeteren en je een goede, gepersonaliseerde ervaring te geven. Ga je daar mee akkoord?

Back to top