/>

Creëer een human firewall met de online DIEV™ training 

Bijna iedereen kent inmiddels het belang van goede antivirussoftware, firewalls en back-ups om je gegevens te beschermen. Tegelijk worden cybercriminelen steeds creatiever. Twee trends zijn duidelijk zichtbaar: steeds vaker zijn bedrijven het doelwit en steeds meer worden ‘mensgerichte’ tactieken gebruikt (denk aan ransomware-aanvallen). Deze tactiek van cybercriminelen gecombineerd met het feit dat werknemers zich via steeds meer apparaten en toegangspunten aanmelden op het bedrijfsnetwerk, maakt dat het aantal beveiligingsrisico’s voor bedrijven sterk is gegroeid.

Maak medewerkers bewust
Bescherm bedrijfsgegevens
Hou je medewerkers alert
Minimaliseer beveiligingsrisico's

Online training

Wij bieden daarom de online DIEV™ (Data Informatie Eindgebruikers Veiligheids-)training aan waarbij jij en je medewerkers een jaar lang worden getraind en geïnformeerd. Tijdens de training leer je de meest voorkomende gevaren herkennen (zoals ransomware, phishing, hacking). Na afronding van de online training kun je ervoor kiezen om een praktijkgericht examen te maken. Dit examen neemt 30-45 minuten in beslag. Na het succesvol afronden ervan (score van minimaal 75%), ontvang je een ECDL-certificaat.

Na de basistraining word je alert gehouden door middel van tweewekelijkse korte en krachtige Tips & Tricks. Zo kunnen al je medewerkers mogelijke aanvallen op tijd herkennen, wordt de kans op datalekken aanzienlijk verkleind en kan je schade aan je bedrijf voorkomen.

Nieuwe privacywetgeving: AVG

Met de naderende inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, ook wel GDPR) is het voor bedrijven nog belangrijker om de beveiliging van data (waaronder persoonsgegevens) goed op orde te hebben. Naast de technische beveiliging daarvan, wordt ook het bevorderen van  bewustwording bij medewerkers expliciet genoemd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Reden genoeg dus om te investeren in de opleiding en bewustwording van je medewerkers op het gebied van cybergevaren en de online DIEV™ training te volgen.

Wil jij bewustwording creëren onder jouw medewerkers?

rick

Koffie drinken met Rick?

Wil je brainstormen over de mogelijkheden van de online DIEV™ training? Neem gerust contact met mij op. De koffie staat klaar!