/>

 

Vijf tips voor efficiënt thuiswerken


Daar zit je dan, thuis aan het werk, om te voorkomen dat het Coronavirus zich verder kan verspreiden. Wanneer je voor een grote organisatie werkt is dit misschien gesneden koek voor je, maar wat als je bij een MKB bedrijf werkt en thuiswerken nog vreemd aanvoelt? 

Als IT experts delen wij graag onze vijf belangrijkste tips hoe je thuiswerken zo prettig en efficiënt mogelijk maakt; 

1. Communicatie

Veruit het belangrijkste onderdeel van thuiswerken is de verbinding naar buiten, hoe stabiel en veilig is je internetverbinding en kan je inloggen op de bedrijfsomgeving. Als je langere tijd thuis werkt, ga je de gebruikelijke gesprekken bij het koffieapparaat missen. Gebruik chatfuncties om met collega’s in contact te blijven, en maak afspraken om elkaar regelmatig even te (video-)bellen. 

Zo maken wij gebruik van Microsoft Office Teams. Niet alleen kan je hiermee samenwerken aan documenten delen, en chatten, maar ook videobellen brengt vergaderen binnen handbereik. Download de whitepaper "Vijf redenen om voor Microsoft Teams te kiezen"

2. Ritme

De verleiding is groot om langer in bed te blijven liggen of tussendoor wat karweitjes te doen nu je thuis bent. Maak een planning en houd een vast ritme aan, plan korte breaks maar trap niet in de "multitasking-val." Maak takenlijsten en beloon jezelf steeds als je een paar taken hebt afgewerkt. 

3. Goede werkplek

Net als op kantoor is een rustige plek waar je ongestoord kunt werken belangrijk. Controleer je stoel en werkblad, zitten deze op de juiste hoogte? Voorkom onnodige rugklachten. Kijk ook eens naar de weerspiegeling van licht op je beeldscherm. 

4. Focus

Spreek tijden af met huisgenoten waarin je niet gestoord wordt. Zo kan je op een professionele manier - zonder hinderlijke achtergrondgeluiden, met klanten communiceren, bij voorbeeld. Ook helpt dit de focus te bewaren. 

5. Bewaak je grenzen

Soms kan het lastig zijn je los te maken van het werk, je mist nu de onderbrekingen van collega’s. Houd je daarom zoveel mogelijk aan je reguliere werktijden en plan af en toe een pauze in. Juist door je werkplek in een aparte ruimte in te richten kan je ook fysiek even afstand nemen van je werk. 

Kom je onverhoopt problemen tegen bij het werken op afstand of nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Onze collega's helpen je - óók werkend vanuit huis - graag verder. Stuur een mail naar support@lucrasoft.nl of bel naar via 078 – 68 11 505.

Back

Vijf tips voor efficiënt thuiswerken

13 maart 2020
Read more...