Rudolf Schot, Project engineer

Van Poppodium naar IT

Hallo ik ben Rudolf Schot en 34 jaar geleden ben ik geboren in Roosendaal en heb 3 zussen (waarvan 2 stiefzusjes). Na de basisschool en de Mavo ben ik ICT gaan studeren in Roosendaal. Na het 1e jaar moest ik kiezen tussen applicatiebeheer, systeembeheer of techniek/infrastructuur, en koos voor infrastructuur. Helaas stopte deze opleiding na het tweede jaar en kon ik stoppen of de overstap maken naar Elektrotechniek. Opnieuw beginnen zag ik niet zitten dus werd het de elektro opleiding.

In mijn 4e jaar zocht ik een stageplek. Tijdens een lang gesprek bij een podiumbouwer, specialist in het opbouwen van poppodia,  ontdekte ik dat mijn interesse niet zo zeer bij elektrotechniek lag, maar meer bij kleine elektronica zoals computers. Deze lieve man belde toen zijn IT leverancier in Oud Gastel en vroeg of ik daar stage mocht komen lopen.  De volgende dag had ik een gesprek en de maandag erop begon mijn stage. De eerste weken van mijn stage werkte ik hoofdzakelijk voor de technische dienst. Het werk bestond uit voorbereiden en repareren van pc’s en printers. 

Van lieverlee mocht ik met de meer ervaren engineers mee naar klanten om daar ervaring en kennis op te doen. Al snel kon ik deze bezoeken zelfstandig afleggen. Mijn stage werd omgezet naar een dienstverband dat uiteindelijk 9,5 jaar duurde. Bij ditzelfde bedrijf leerde ik ook mijn verloofde kennen.   

Systeembeheerder bij een Truck en Trailer bedrijf

Op een gegeven moment vond ik het tijd mijn vleugels uit te spreiden en switchte ik naar een Truck & Trailer bedrijf. Bij dit bedrijf met 7 vestigingen en 150 man personeel, was ik de IT-beheerder en verantwoordelijk voor de IT-infrastructuur, werkplekken en centrale omgeving. 

Na 3 jaar viel er voor mij niet zoveel meer te leren in deze functie, en besloot ik terug te gaan naar mijn vorige werkgever. Echter, toen dat bedrijf in 2019 werd overgenomen, veranderde er zoveel dat ik mij er niet meer op mijn plek voelde. Via verschillende personen, onafhankelijk van elkaar, werd ik getipt over Lucrasoft. 

Op dat moment was er geen vacature bij Lucrasoft, maar toch stuurde ik een open sollicitatie. Binnen enkele dagen kreeg ik al bericht van Wouter met een uitnodiging voor een gesprek.  Inmiddels werk ik al ruim een jaar bij Lucrasoft Systems. Vanaf het begin voelt het alsof ik in een warm bad terecht ben gekomen. Ik hoop dan ook nog vele jaren met veel plezier te kunnen bijdragen aan deze mooie organisatie. 

Heb je een vraag voor Rudolf?

stel hieronder je vraag!

Opzoek naar advies?