Rick Kattemölle, accountmanager

"Wat het ICT-vak zo boeiend maakt? De oneindige mogelijkheden! Voor elk bedrijf biedt de digitale transitie kansen en wordt daarom divers ingevuld, dat maakt mijn werk nooit saai."

Hoe het allemaal begon 

Tijdens mijn zoektocht naar een afstudeerstage voor de opleiding Commerciële Economie kwam ik bij Lucrasoft terecht. Voor mijn afstudeerscriptie onderzocht ik hoe Lucrasoft Systems zich kon differentiëren ten opzichte van haar concurrenten. Uit één van mijn aanbevelingen is ons ICT compleet aanbod gegroeid. Toen mij hierna gevraagd werd om te komen werken als accountmanager bij Lucrasoft ICT-beheer, hoefde ik niet lang na te denken en zei ik volmondig ja. Nu, alweer 2,5 jaar verder, heb ik nog meer ervaring op kunnen doen.

 De keerzijde van de digitale transitie

Juist door Corona zie ik bedrijven het digitaal werken versneld omarmen. Als sociaal ingesteld persoon ervaar ik ook de keerzijde hiervan. Het liefst ga ik naar bedrijven toe om de werksituatie beter te begrijpen en de processen in kaart te brengen. Ik mis nu vooral het persoonlijk contact met klanten en collega's. Voor mij zou een mix van 3 dagen kantoor en 2 dagen thuiswerken ideaal zijn.

 

 Ontspanning is erg belangrijk

Naast mijn werk ben ik graag in de sportschool. Sport is een ideale uitlaatklep om mijn gedachten op 0 te zetten. Tegenwoordig doe ik dit voordat ik ga werken van kwart voor 7 tot kwart voor 8.  Dit vroege sporten zorgt ervoor dat ik fitter en geconcentreerder aan een dag begin. Verder hou ik van dingen die helaas door Corona even niet meer mogelijk zijn. Zoals reizen, uiteten gaan, bordspellen en af en toe een festival pakken.

Wat gebeurt er als je er een maand niet zou zijn?

Als ik er een maand niet zou zijn dan zouden mijn klanten mij natuurlijk missen! In mijn werk waardeer ik vooral het contact met klanten. Kennismaken met uiteenlopende bedrijven en de situaties waarmee ze te maken hebben is verreweg het mooist aan mijn vak. Ik vind het belangrijk te weten  met welke uitdagingen mijn klanten te maken hebben en mee te kijken naar hun processen.

Wat is verder belangrijk voor jou?

Door mijn sociale voorkeur is Whatsapp de meest gebruikte app op mijn telefoon. Ik zit in meerdere groepen en daar gaat het eigenlijk constant in los zo blijf je met elkaar in contact. En in het weekend geniet ik graag van een portie “kip Gallery”, superlekkere kip van de BBQ met rijst en patat, een absolute aanrader!

Heb je een vraag voor Rick?

stel hieronder je vraag!

Opzoek naar advies?