Waar het opblazen van een 386 PC al niet goed voor is

Van kinds af aan lag mijn interesse en passie al bij techniek. Op 11 jarige leeftijd blies ik de pc voeding op van de 386 (computer) van mijn vader, omdat ik benieuwd was waar dat Volt knopje aan de achterkant van de voeding voor diende.

Tijdens mijn jeugd ging dan ook veel van mijn vrije tijd naar programmeren in BASIC , gamen op de commodore,  stiekem apparatuur op de sloop uit containers halen om deze vervolgens uit elkaar te slopen en kijken wat je er nog mee kon. Op school lagen mijn interesses dan ook meer bij exacte vakken dan talen (behalve de programmeer taal uiteraard).

Uiteindelijk besloot ik te switchen van het VWO naar een ICT-opleiding op het Albeda college, hier lag immers mijn interesse. Toen deze opleiding was afgerond besloot ik te gaan solliciteren bij diverse ICT partijen in de regio, want een vervolgopleiding zag ik toen niet zitten.

Lucrasoft in de beginjaren 

Via mijn moeder vernam ik dat ze bij Lucrasoft iemand zochten. Lucrasoft was toen nog een klein bedrijf met 6 man aan het Tasveld in Hendrik Ido Ambacht. Gelijk maar een mail hierheen sturen met CV etc. Ik werd al snel daarna gebeld door Lucas Vos of ik als sollicitatie met 2 van zijn medewerkers een dagje wilde meelopen. Dit leek mij sowieso erg leuk ,want zo kon ik proeven wat het werk inhield en met wie ik zou komen te werken. Omdat een reactie even op zich liet wachten besloot ik mij toch maar in te schrijven voor een vervolg opleiding.

Ik herinner het mij nog erg goed dat Lucas mij belde op de 1e dag van deze opleiding dat ik was aangenomen. Uiteraard was ik dolblij en de mensen op mijn opleiding zeer verbaasd dat ik mij na de 1e les alweer kwam uitschrijven!

Multi-tasken 

Mijn eerste jaar als 18 jarig broekie bij Lucrasoft liep ik veel met Wouter en Jasper mee. Beiden hebben mij veel geleerd, maar vooral ook de ruimte gegeven zelf dingen te leren en out of the box te denken. Doordat ik toen nog geen rijbewijs had, zag je mij regelmatig, met een computer tussen de benen op mijn scooter naar klanten rijden.

Binnen het 1e jaar moest ik mijn rijbewijs halen en Lucrasoft faciliteerde dit zelfs onder werktijd. Gelukkig heb ik deze toen gehaald, want het busje wachtte al en mijn directe collega’s waren hier ook blij om. Nu kon ik zelfstandig langs klanten. Als het meezat navigeerde ik erheen met behulp van de TomTom (1 van de eerste versies) of anders met uitgeprinte instructies van Routenet. Smartphones waren er namelijk nog niet in die tijd.....

Nieuwe ontwikkelingen - nieuwe rol 

De jaren daarop ging het hard, zowel met mijn ontwikkeling als die van Lucrasoft. Van één Lucrasoft bedrijf naar meerdere Business Units onder de paraplu van de Lucrasoft ICT Groep. Van het pand aan het Tasveld waar, door plaatsgebrek, op een gegeven moment een bureau zelfs in de kantine stond, tot 2 verhuizingen later naar ons huidige adres aan De Zelling.

In deze tijd veranderde ook mijn rol. Lucrasoft groeide van 7 medewerkers naar meer dan 50 medewerkers binnen 10 jaar. De ICT klussen werden groter er was meer personeel en meer structuur nodig. Toen ik de kans kreeg mij verder te ontwikkelen als ICT Projectmanager, greep ik dit met beide handen aan.

Wat maakt mijn baan zo leuk? 

Als ICT Projectmanager met nog steeds de passie en interesse in techniek vervul ik al jaren met plezier deze functie. Ik vind het erg leuk om met het gezellige en gemotiveerde team van Lucrasoft ICT Beheer samen te werken. Mijn baan is nooit saai en klanten helpen hun bedrijfsprocessen te optimaliseren met ICT oplossingen geeft mij dagelijks voldoening.

Lucrasoft's 4 kernwaarden “samen, familie , helpen en innovatief”  maken dat dit soms als mijn 2e familie aanvoelt en daardoor zet ik mij elke dag voor de volle 100% in.

 

Heb je een vraag voor Frank?

STEL HIERONDER JE VRAAG

Opzoek naar advies?