Microsoft Advanced Threat Protection

Ransomeware, Gijzel-Software of Cryptolockers zijn bestanden die per mail ongewenst binnenkomen en vervolgens pc's blokkeren. Tegen betaling van hoge sommen losgeld zou je de computer/bestanden weer kunnen gebruiken. Het klikken op bijlagen en links blijft menselijk handelen en daardoor is het systeem nooit helemaal waterdicht te krijgen. Wel kan je er alles aan doen om het cybercriminelen zo moeilijk mogelijk te maken. Microsoft Advanced Threat Protection maakt het cryptolockers een stuk moeilijker. Het biedt extra bescherming tegen onveilige bijlagen in e-mails en schadelijke koppelingen.

Bescherming tegen onveilige bijlagen in e-mails
Bescherming tegen schadelijke koppelingen
Realtime beveiliging

Wat doet Advanced Threat Protection?

Elke dag opnieuw zijn er weer nieuwe malware-aanvallen. Cybercriminelen worden steeds slimmer, en ze discrimineren niet tussen een groot of klein bedrijf. Alleen een spamfilter gebruiken is niet meer voldoende. Dit komt omdat de technieken van malware-makers steeds beter worden. E-mails zijn zo knap gemaakt, dat je vaak niet eens doorhebt dat je met criminelen te maken hebt. Infecties komen binnen via onveilige bijlagen of URL's.

Microsoft heeft hiervoor een oplossing bedacht: Microsoft Advanced Threat Protection (ATP). Deze software maakt het cryptolockers een stuk moeilijker. Het biedt extra bescherming tegen onveilige bijlagen in e-mails en schadelijke links in zowel e-mails als lokale bestanden. 

Advanced Threat Protection

Er worden continue nieuwe technieken toegepast om je e-mail nog beter te beveiligen. Daarnaast maak je gebruik van de e-mailbeveiliging van het gerenommeerde bedrijf Microsoft.

ATP als aanvulling op Exchange Online Protection

Microsoft ATP is een aanvulling op Microsoft Exchange Online Protection. Exchange Online Protection biedt geavanceerde beveiliging tegen spam en malware. Alle e-mails worden gescand en dreigingen worden geƫlimineerd voordat ze de bedrijfsfirewall bereiken. ATP richt zich op de schadelijke bijlagen en koppelingen.

 

Microsoft 365 en Advanced Threat Protection

Microsoft ATP is een uitbreiding op Micosoft 365. Het is mogelijk om ATP toe te voegen aan diverse Exchange- en Microsoft 365-abonnementen. Een overzicht met alle mogelijke abonnementen is terug te vinden in de productsheet: Advanced Threat Protection, gratis te downloaden. 

Rick

Koffie drinken met Rick?

Wil jij je organisatie beschermen tegen onveilige bijlagen in e-mails en schadelijke koppelingen? Neem gerust contact op met Rick!

Productsheet: Advanced Threat Protection

Is e-mailbeveiliging een belangrijk onderdeel binnen je organisatie? Download dan nu gratis de productsheet: Advanced Threat Protection. In deze productsheet gaan we extra in op de nieuwe mogelijkheden die Microsoft biedt met Advanced Threat Protection (ATP). 

 

 

Productsheet: Advanced Threat Protection


Wij respecteren je privacy en gaan vertrouwelijk om met je data, zie ons privacy statement. Dit formulier is beschermd door Google (Privacy Policy, Terms of Service).
Opzoek naar advies?