Nieuws

Wij houden de actualiteit in ons werkveld scherp in de gaten. Hieronder lichten we het voor jouw relevante nieuws uit en vertellen we over wat er speelt binnen ons bedrijf. De onderhouds- en storingsmeldingen kun je via ons klantenportal volgen.

 

7 gevaren van verouderde IT die je beter voorkomt

Hackers en verspreiders van ransomware discrimineren niet. Daarbij maakt het niets uit of je een multinational of MKB bedrijf bent. Vooral door verouderde IT loop je extra risico. Voorkom onnodige ellende en schade door deze 7 gevaren tijdig te onderkennen en aan te pakken.
Mireille Tulp
Mireille Tulp 28 juli 2020

Hoe houd jij je bedrijf draaiende

Als jouw ICT partner zijn wij gelukkig goed voorbereid op thuiswerken. Wil jij weten hoe wij dat doen? Of heb je hulp nodig bij het organiseren van thuiswerken voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze Servicedesk.
Mireille Tulp
Mireille Tulp 19 maart 2020

Vijf tips voor efficiënt thuiswerken

Mireille Tulp
Mireille Tulp 13 maart 2020

Microsofts Office 2019 alleen beschikbaar voor Windows 10

Microsoft heeft bekend gemaakt dat Office 2019, de opvolger van Office 2016, alleen ondersteund zal worden door Windows 10. Dit nieuwe Office-pakket dat in de tweede helft van dit jaar wordt uitgebracht, zal dus niet gebruikt kunnen worden in combinatie met oudere versies van Windows.

IT Beheer magazine 2019

Ons nieuwe producten- en diensten magazine is uit, neem een kijkje om te zien hoe we IT in kunnen zetten om jouw organisatie verder te helpen
Gerjan van der Giessen
Gerjan van der Giessen 20 februari 2019

Office 365 Teams, dé hub voor elk team.

Office 365 Teams, dé hub voor elk team.
Gerjan van der Giessen
Gerjan van der Giessen 18 december 2018

Je bent toch zeker geen piraat!?

Voorkom boetes voor het niet op orde hebben van de software licenties binnen je organisatie
Wouter van Baardewijk
Wouter van Baardewijk 11 oktober 2018

Verhuizen

Verhuizing op de planning staan? Gebruik het om te vernieuwen en innoveren op IT gebied. Projectmanager Frank vertelt je over de mogelijkheden en geeft tips om van je verhuizing een succes te maken.
Frank Verstraten
Frank Verstraten 13 augustus 2018

Scoor jij al 2 uit (minimaal) 3?

Maak gebruik van twee-stap verificatie als extra laag beveiliging voor je systemen en/of transacties.
Wouter van Baardewijk
Wouter van Baardewijk 8 augustus 2018

Komkommertijd.. maar blijf scherp!

Blijf scherp op berichten waarmee cybercriminelen je inloggegevens proberen te achterhalen. Daarnaast nieuwe functionaliteit in Office 365 Outlook en Teams.
Michael van Rijswijk
Michael van Rijswijk 3 augustus 2018

Wachtwoorden binnen een paar seconden gekraakt

Ook in 2017 stonden wachtwoorden als ‘123456’ en ‘qwerty’ bovenaan de lijst van meest gebruikte wachtwoorden. Dergelijke zwakke wachtwoorden kunnen door kwaadwillenden in minder dan een seconde(!) gekraakt worden. Toch lijkt nog steeds niet iedereen zich bewust van de risico’s van het gebruik van zwakke wachtwoorden.

Vijf tips om het maximale uit jouw emailhandtekening te halen

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoeveel e-mails er vanuit jouw bedrijf worden gestuurd? Een kantoormedewerker verstuurt gemiddeld zo’n 40 e-mails per dag. Met de juiste e-mailhandtekening versterk je je identiteit en professionaliteit en draag je bij aan de conversie.

Voorbereid op de toekomst met Office 365

Wordt jouw zakelijke e-mail nog niet getoond op je laptop, smartphone en tablet? Kan jij nog niet overal op elk apparaat bij de data van je organisatie? Werkt jouw organisatie nog niet met de nieuwste software van Microsoft Office? Loopt jouw mailbox over met spamberichten? Dan is het tijd om over te stappen op Microsoft Office 365.

Microsoft (Tech) Scam

Wij zijn zojuist zelf gebeld door een zogenaamde medewerker van Microsoft. Gelukkig hadden we op tijd door dat er sprake was van een scam. We vertellen je graag hoe deze scam in zijn werk ging, zodat je extra alert kan zijn wanneer jou iets dergelijks overkomt.

NICK VLOGT #7 — PERFECTE WERKPLEK

Wij leveren zowel vaste als mobiele werkplekken en helpen je graag bij het inrichten hiervan. Het inrichten van een werkplek is meer dan alleen een computer kopen. Wij zetten alle aspecten op een rijtje en helpen jou bij het maken van de juiste keuze voor jouw manier van werken. Vervolgens zoeken we de juiste middelen bij elkaar, komen het bij jou installeren, stellen alle gewenste veiligheidsmaatregelen in en gaan pas weg als alles werkt.

Wifi-netwerken gehackt door lek in beveilig-ing

Een Belgische onderzoeker heeft afgelopen week een lek gevonden in de technologie van wifi-netwerken. Er is sprake van een ernstig lek dat het mogelijk maakt om cookies en wachtwoorden van websites uit te lezen via je internetverbinding.

Microsoft stopt met de ondersteuning van Office 2007

Vanaf 10 oktober 2017 stopt Microsoft met de ondersteuning van Office 2007. Wie nog gebruik maakt van deze software raden wij aan zo snel mogelijk over te stappen op een alternatief. Het beëindigen van de ondersteuning betekent een beveiligingsrisico voor gebruikers, omdat er geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht en eventuele bugs en beveiligingslekken niet meer worden hersteld.

NICK VLOGT #1 — SURFACE LAPTOP (VET DING!!)

Naast een tablet heeft Microsoft nu ook een laptop ontworpen en wat een prachtig apparaat zeg! Een rechtstreekse aanval op de Macbook. Strak design, klein, dun, licht en super krachtig. Nick, van Lucrasoft IT Beheer, vertelt je hierover meer in zijn vlog:

NICK VLOGT #2 — SURFACE PRO 4 (UNBOXING & REVIEW)

De Surface Pro 4 is een tablet en notebook in één. Microsoft heeft hiermee een ideaal device voor onderweg, presentaties en iedereen die veel meetings heeft. Het gemak van een flexibele werkplek met de kracht van een laptop.

NICK VLOGT #4 —EXTRA BEVEILIGING MET DUO

Alleen een wachtwoord is tegenwoordig niet meer voldoende om de interne omgeving af te schermen. Wij hebben daarvoor een simpele en effectieve oplossing: DUO-authenticatie.

NICK VLOGT #5 — SECURITY TIPS

Als ICT een belangrijk onderdeel is binnen je organisatie, is het des te belangrijker om na te denken over de veiligheid hiervan. Steeds meer bedrijven en particulieren krijgen te maken met aanvallen van cybercriminelen.

Joan: dé assistent voor de reservering van ruimtes

Het bekijken van de beschikbaarheid van een ruimte of het boeken ervan is dankzij Joan super eenvoudig. Je voorkomt dubbele boekingen en wordt niet gestoord tijdens een vergadering. Met het ruimtereserveringssysteem zorg je ervoor dat je je volledig kan focussen op de vergadering.

BizSkype: innovatieve oplossing voor het MKB

BizSkype is een innovatieve telefonieoplossing die is ontwikkeld op basis van het bekende programma Skype voor Bedrijven en wordt gehost in de cloud. Met de oplossing van BizSkype zijn alle moderne communicatiemiddelen zoals e-mail, telefonie, voicemail, instant messaging en videovergaderen beschikbaar voor een vast bedrag per maand. Wij nemen je graag mee in de mogelijkheden van BizSkype.

Windows updates: Patch Management systeem

Onlangs heeft de afdeling IT Beheer een update van het Patch Management systeem uitgevoerd. Dit systeem zorgt ervoor dat Windows updates worden uitgerold. Als gebruiker krijg je een pop-up met de vraag je computer te herstarten. In een tijd waar cybercriminelen veel actief zijn, zijn veel van onze klanten geneigd snel op de ‘nee’-knop te klikken. Wij leggen je in dit artikel uit waar deze pop-ups vandaan komen en wat je ermee moet doen.

Office 365: De nieuwe manier van (samen) werken

Microsoft Office 365 richt zich met haar cloudoplossingen op de nieuwe manier van werken: samen werken aan projecten en bestanden. Dit maakt het voor jou mogelijk om overal, op jouw manier te werken.

Webroot: Supersnelle virusscanner in de cloud

Steeds meer bedrijven en particulieren krijgen te maken met aanvallen van cybercriminelen. Het aantal misdrijven waarbij cybercriminelen betrokken zijn, zal de komende jaren ook fors toenemen. Hierom waarschuwen wij al regelmatig voor ransomware aanvallen, virussen en meer en proberen we bewustwording te creëren. Wij beschermen onze klanten al op diverse manieren, waaronder door Webroot in te zetten.

Weer de baas worden over eigen data

Bedrijven verzamelen steeds meer (persoonlijke) data over de consument. Privacy houdt ons anno 2017 dan ook steeds meer bezig. Over een jaar gaat de nieuwe privacywet in welke geldt voor heel Europa. Deze nieuwe privacywet regelt hoe bedrijven moeten mogen omgaan met de data die zij verzamelen over hun klanten.

Waarschuwing IT Beheer: Ransomware aanvallen

We hebben de afgelopen tijd al vaker gewaarschuwd voor ransomware aanvallen. Afgelopen weekend was het weer raak. Het gaat hier om de zogenaamde Wana Decrypt)r 2.0-ransomware die computersystemen wereldwijd aan gevallen heeft.

De voordelen van het werken met cloud-diensten

Het werken in de cloud is dé trend van dit moment. Niet vreemd dus dat steeds vaker de vraag rijst wat de cloud op kan leveren voor jou als ondernemer. Wij geven het antwoord!

Slamming steeds groter probleem voor ondernemers

Kleine ondernemers en zzp’ers zijn steeds vaker het slachtoffer van ‘slamming’, ofwel ‘lijnkaping’. Ongewild en onder valse voorwendselen wordt de ondernemer overgezet naar een andere aanbieder van zakelijke telefonie. Om dit ongedaan te maken is vaak een complex, tijdrovend en duur juridisch proces.

Nieuwe Cloud: Waarom?

Systemen kunnen altijd slimmer. We blijven bij Lucrasoft goed op de hoogte van de laatste technieken en innovaties, zodat we jou en je organisatie beter kunnen helpen met optimaal werkende systemen. Daarom gaan we de komende tijd ons Cloudplatform bijwerken op basis van de laatste technieken en inrichtings-methoden.

Security audit (ransomware) bij Scandia Gear

Wij hebben een security audit uitgevoerd, zodat Scandia Gear zich kan verweren tegen cyberaanvallen zoals ransomware. De bedreigingen en risico's zijn bekeken en de er is een advies uitgebracht voor de inrichting van het netwerk.

Verbeter de performance van je IT-middelen

Je organisatie verandert en daarom stel je steeds andere eisen aan de IT-middelen die je gebruikt. Weten wat de performance van de systemen in jouw organisatie is?

Einde cookiemelding

Tijdens het browsen worden we overladen met cookiemeldingen. Naast dat deze meldingen nauwelijks effectief zijn, zorgen ze voor onnodige last bij zowel gebruikers als bedrijven. Als het aan de Europese Commissie ligt, verdwijnt de cookiemelding daarom in de huidige vorm.

Het gemak van Office 365 Planner

Office 365 Planner is gemakkelijk in gebruik en te starten met één klik vanuit het Office 365-startprogramma. Van hieruit kun je eenvoudig nieuwe plannen maken, teams samenstellen, taken toewijzen en de status van deze taken bijwerken.

Waarschuwing: nieuwe variant ransomware ontdekt

Er is een nieuwe ransomware variant ontdekt die door middel van een innovatief systeem de kans op infecties verhoogt. De software maakt aanvallers van slachtoffers door een piramidespel-stijl korting te bieden.

Nieuwe chatdienst van Office 365: Teams

Microsoft heeft in 2016 een chatdienst gepresenteerd, die begin 2017 wordt gelanceerd: Teams. De chatdienst maakt deel uit van het Office 365 zakelijke pakket, dat onder meer toegang biedt tot Word, Excel, Outlook en Planner. Wij hebben er al even mee kunnen werken in de preview en vanaf 2017 is Teams beschikbaar voor alle gebruikers van Office 365.

Boefproof

De overheid heeft een campagne gelanceerd om bewust zijn te creëren je apparaten zo goed mogelijk te beveiligen. Op de website maakhetzeniettemakkelijk.nl is een heel aantal goede tips te vinden.

Leaseweb & Lucrasoft IT Beheer team-up!

Het is de visie van onze ICT groep dat je het beste team bouwt als iedereen doet waar hij goed in is. Daarom zijn wij continu op zoek naar partnerschappen. We zijn daarom ook trots toegetreden te zijn tot het LeaseWeb Solution Partner Network!

Waarschuwing: pakket geleverd (PostNL)

De afgelopen weken zien we een nieuwe manier om je over te halen op een link van cybercriminelen te drukken die vervolgens je data gijzelen. Pas op voor e-mails die lijken op berichten van vervoerders die aangeven dat er een pakketje afgeleverd is!

Waarschuwing voor nieuw gevaar: CEO Fraude

Op dit moment lijkt het er op dat vooral grotere organisaties getroffen worden, maar toch willen we je er alvast op wijzen. Bij CEO-fraude ontvangt een medeweker op de financiële afdeling een e-mail van de baas, waarin deze hem opdraagt een fors bedrag over te maken naar een buitenlandse rekening.

Per januari meldplicht (ernstige) datalekken

Op 1 januari jongstleden werd de Wet Bescherming Persoonsgegevens uitgebreid met de meldplicht datalekken. Dit houdt in dat ernstige datalekken direct bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gemeld moeten worden.

Vijf redenen om over te stappen naar de cloud

Lager IT-budget, minder verloren tijd, stabiele kosten, meer flexibiliteit en betere beveiliging

Waarschuwing IT Beheer: grote phishing-campagne

Cybercriminelen hebben recent op grote schaal e-mails verstuurd met malware naar Nederlandse bedrijven. Deze e-mails doen je geloven dat je een factuur moet betalen. Het bijgevoegde bestand bevat een virus en besmet je computer.

Pas op voor oplichters!

Cybercriminelen gebruiken in hun berichten vaak de naam van bekende bedrijven om u er van te overtuigen dat het een echte email, nieuwsbrief of zelfs telefoontje is. Van Microsoft kregen wij het bericht dat hun naam op dit moment veel gebruikt wordt om persoonlijke gegevens te achterhalen om zo geld te verdienen.

Wijzigingen telecomwet: zakelijke klanten

In navolging van de wetgeving voor particuliere telecomcontracten zijn nu zakelijke klanten aan de beurt. Vanaf 1 oktober 2016 komt het stilzwijgende verlengen van telecomcontracten te vervallen.

Een scherpe samenwerking met SHARP

Samen met Sharp bieden wij nu een totaalpakket voor al je scan- en printapparatuur. Heb jij al weleens kritisch naar de kopieer, print en scan apparatuur binnen je bedrijf gekeken? Veelal kan hier flink op worden bespaard. We denken hierin graag met je mee om voor jouw organisatie de beste oplossing te vinden en processen te versnellen!

BLOG: Samenwerken met Office 2016

Samenwerken met Office 2016: hoe werkt dat in de praktijk nou echt? Wij delen graag onze bevindingen.

Domeinnaam-fraude

Bij domeinnaamfraude wordt een ondernemer onder druk gezet om snel een domeinnaam te registeren. Er wordt gedreigd met van alles, en aan het eind van de rit zit u met hoge kosten opgezadeld.

Microsoft lanceert een Windows 10 update

Microsoft lanceert een update van Windows 10 gratis (althans, in veel gevallen), snel updaten dus! Of toch niet? Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden.

Extra nieuwsbrief Ransomware

Laat uw data niet gijzelen door ransomware, lees alles over deze nieuwe vorm cybercrime leest u in onze extra nieuwsbrief.
Redactie
Redactie 1 januari 2015

BLOG: Cloud beheer

Het gebruik van Clouddiensten is fantastisch! Toch? Overal en altijd toegang tot alles wat je nodig hebt op het device dat je op dat moment gebruikt. Loop ik hier door het pand en is er iets dat onderhoudt vraagt? Even een foto schieten en seconden later staat hij automatisch op mijn laptop....

Stijl aanpassen in Office 2013

De nieuwe jas van Microsoft Office 2013 wordt gekenmerkt door een minimalistische uitstraling. Het basisthema is voor veel mensen zelfs een beetje te weinig en toont zo weinig contrast dat in Outlook bijvoorbeeld te weinig onderscheid te maken was tussen verschillende objecten.
Advies nodig?
+31 (0)78 6811505 ictbeheer@lucrasoft.nl